Folkekær skuespiller indrømmer: Jeg er alkoholiker

Foto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix

Den kendte julekalender-stjerne erkender nu problemer med alkohol.

I et hudløst ærligt Facebook-opslag indrømmede skuespilleren Jan Linnebjerg tirsdag, at han går i behandling for alkoholmisbrug.

Den 58-årige skuespiller, der er mest berømt for sin rolle som Pyrus i den elskede TV2-julekalender, forklarer i sit opslag, at han pludselig blev konfronteret med sit misbrug af en journalist fra Se og Hør.

- Forleden kom en mand gående ned af min indkørsel til golfbanen, sagde at han var journalist fra Se & Hør og godt lige ville have en kommentar til hvad han vidste. At jeg gik til AA møder (anonyme alkoholikere), og at jeg stod til at miste mit kørekort, skriver Jan Linnebjerg, der af journalisten fik to dage til at overveje et interview - ellers ville ugebladet, ifølge Jan Linnebjerg, skrive historien alligevel.

Læs også

Geggo efter operation: Det har jeg fået lavet

Det overrumplede møde har dog fået skuespilleren til at stå frem offentligt og fortælle om problemet, som han er i behandling for.

- Og ja, jeg har erkendt, at jeg er alkoholiker - ikke er jeg går rundt og er påvirket konstant, og ja, jeg er i behandling. Det er ikke som journalisten skriver, at jeg går rundt med konstante abstinenser. Det er nok mere det, man i gamle dage kaldte kvartalsdranker, lyder det fra Jan Linnebjerg.

Foto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix

I samme opslag indrømmer den folkekære skuespiller også, at han er blevet taget for spirituskørsel.

- Jeg mister måske mit kørekort - jeg har dog ikke hørt noget endnu - kun fra journalisten, lyder det fra ‘Pyrus’, som har det fint med at stå frem med sin alkoholisme.

Læs også

Alexandra svarer igen efter omstridt video: ‘Pure opspind og personligt krænkende’

- Jeg er ikke flov eller skammer mig ved at indrømme, at jeg er alkoholiker. Det er desværre en sygdom, der kommer snigende og er uhelbredelig, men der kan gøres noget ved den, skriver han.

Til gengæld understreger Jan Linnebjerg, at han fortryder at have kørt spirituskørsel.

- Det at jeg har kørt bil i påvirket tilstand, det er utilgiveligt, og jeg lægger mig fladt ned og tager straffen. Heldigvis skete der ikke noget. Det takker jeg de højere magter for.

- Jeg fortæller alt dette for at tage hånd om min familie og de venner, jeg ikke når at ringe til, skriver skuespilleren afslutningsvis i sit opslag, der indtil videre har høstet stor opbakning og støtte til Jan Linnebjerg, ligesom det er blevet delt knap 5.000 gange.

 

 

Dagens Gossip