16-årige Josephina blev smidt ud af klassen på grund af sin påklædning: Sådan så hun ud

27/08/2023 11:02

Henrik R

Gossip
Foto: Privat
Foto: Privat
16-årige Josephina blev smidt ud af klassen på grund af hendes påklædning.

Mest læste i dag

Da 16-årige Josephina Wolf fra Huntsville i Alabama i USA en morgen tog tøj, anede hun ikke, at hendes skjorte og leggings ville skabe store problemer for hende få timere senere i skolen.

En lærer på skolen bad Josephina om at forlade undervisnigen og sætte sig i et andet rum, som hun ikke måtte forlade, før end nogen havde udstyret hende med noget passende tøj. Det skriver det amerikanske underholdningssite Seventeen.

Det endte med, at en vens mor kom forbi med nogle bukser. Og så måtte den bedrøvede og frustrede Josephina komme tilbage i klassen.

Da den 16-årige pige kom hjem til sin mor efter skole, kunne hun ikke holde sin vrede tilbage over den måde, hun var blevet behandlet på.

"Mor, de fortæller mig, at drenge er mere vigtige end mig. De fortalte mig, at når jeg har et par leggings på, som viser at jeg faktisk har ben og en bagdel, åh min gud, så distraherer det drengene, hvilket gør dem mere vigtige end mig. Det er vanvittigt," sagde Josephina til sin mor Deanna Wolf efter episoden.

Artiklen fortsætter under billederne. 

Det var Josephinas benklæder, der fik skolen til at reagere. Privatfoto

Deanna blev så rasende, at hun skrev et åbent brev til områdets skoler for at få dem til at revurdere deres tøjpolitik.

"I de efterfølgende dage besluttede Josephinas og hendes venner at starte en mini-feministisk revolution. De hængte kønsfordømmende plakater, som de selv havde lavet, op indenfor på skolen. De havde også lavet t-shirts. En dag besluttede de at tage mavebluser på. Der var så mange af eleverne, der gjorde det, så skolen ikke kunne følge med," forklarer Deanna Wolf, der ikke fik medhold i sit brev, eftersom skolerne ingen planer havde om at ændre deres tøjpolitik.

Kort tid efter kom Josephina til sin mor og sagde, at hun ikke havde det godt i skolen, og at hun ikke følte, at lærerne var der for at lære hende noget. Derfor besluttede Deanna at undervise sin datter hjemme.

Ifølge Deanna gik det rigtig godt med hjemmeundervisningen, og Josephina fik ikke bare gode karakterer, hun blev også blevet en gladere pige.