I modvind: Nu forsvarer Mai Manniche sin mor

Vibeke Manniche ses her sammen med datteren Mai Manniche. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Ritzau Scanpix.

Vibeke Manniche, Mai Manniches mor, er sat under skærpet tilsyn af Styrelsen for Patientsikkerhed. Det har fået datteren til at reagere.

“Ingen kan lukke munden på min mor og mig.”

Sådan lyder det blandt andet i et opslag fra smykkedesigner Mai Manniche på Instagram.

Læs også

En æra er forbi: Hyldet af Dronning Margrethe

Opslaget kommer i kølvandet på, at Vibeke Manniche, Mai Manniches mor, er sat under skærpet tilsyn af Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Det skriver Jyllands-Posten.

“Det er styrelsens vurdering, at der er begrundet mistanke om, at læge Vibeke Manniche vil kunne udgøre en forringet sikkerhed på grund af alvorlig kritisabel faglig virksomhed,« skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i autorisationsregisteret.

Den konkrete årsag til, at den omstridte læge og coronakritiker er sat under skærpet tilsyn, bliver ikke nævnt. Men hovedpersonen selv har et bud på hvorfor.

Det skyldes ifølge Vibeke Manniche, at hun har udskrevet attester, der fritager borgere fra at blive testet for coronavirus, uden at have den fornødne autorisation.

“Styrelsen for Patientsikkerhed har valgt at sætte mig under skærpet tilsyn i 1 år som følge af, at jeg attesterede få fritagelsesattester (COVID19-testning) uden formel B-autorisation,” skriver Vibeke Manniche på sin hjemmeside og tilføjer: 

“Der forelå på daværende tidspunkt INGEN klare retningslinier for disse fritagelsesattester. Jeg handlede således i god tro. Jeg har på intet tidspunkt bragt nogens liv i fare og tager IKKE patienter i behandling,” lyder det fra hende.

Støtter sin mor

I et opslag på Instgram vælger Mai Manniche at bakke sin mor op. Hun kalder sagen for “politisk chikane”.

“Nu er det så lykkes Regeringen med SF’s sundhedspolitiske ordfører Kirsten Normann Andersen i spidsen at lægge så stort politisk pres på Styrelsen for Patientsikkerhed, at de har sat min mor under ‘skærpet tilsyn’ fordi hun lavede få fritagelsesattester for Covid-19 tests i starten, da der ikke var klare retningslinjer herfor,” skriver Mai Manniche i et opslag på Instagram søndag og tilføjer, at mor og datter tager sagen videre.

“Derfor bliver sagen også taget direkte til Ombudsmanden, som må granske den politiske indblanding nøje. Der er derfor på ingen måde sat punktum og INGEN. Jeg gentager. INGEN. Kan lukke munden på min mor og mig.”

Læs også

Nikolaj Stokholm ked af shitstorm: Det er ærgerligt

 

 

 

 

Dagens Gossip