Nikolaj Stokholm ked af shitstorm: Det er ærgerligt

Skrevet af Mathias Busekist

03/10/2021
Foto: Janus Nielsen/Her Og Nu/Ritzau Scanpix
Foto: Janus Nielsen/Her Og Nu/Ritzau Scanpix
Nikolaj Stokholm lægger ikke skjul på, hvad han tænker om måden, hvorpå folk modtog hans show under Zulu Comedy Galla.

Dagens topnyheder

Podcasten "Det sidste måltid" havde besøg af Nikolaj Stokholm, der var vært ved Zulu Comedy Galla, der mødte kritik for at have fjernet fokus fra budskabet, som Sofie Linde bragte sidste år med sin tale, der satte gang i MeToo-debatten. 

Radio 4, der sender "Det sidste måltid", havde Nikolaj Stokholm inde for at snakke om showet samt de efterfølgende reaktion, hvortil han kunne fortælle, at han var ked af modtagelsen.

"Jeg ville jo ikke misforstås som en, der ikke synes, at det, der sker lige nu, er vigtigt. Og så blev jeg vildt ked af det, fordi jeg følte mig misforstået," fortæller komikeren.

Han sammenligner i den forbindelse reaktionerne med kritikken af Shu-Bi-Dua, der mødte kritik, fordi de ikke havde offentlige holdninger til politik, men derimod blot ønskede at underholde - ligesom Nikolaj Stokholm ønskede det under showet. 

"Jeg vil jo bare gerne underholde. Derfor synes jeg, det var noget af en hvepserede at stikke hånden ind i, fordi jeg pludselig skulle mene noget, og det, synes jeg, er ærgerligt, hvis man har den holdning i samfundet, at bare fordi man er sjov, skal man mene en masse."

Han kan dog bryste sig af at være blevet kåret til årets komiker, selvom han blev kritiseret for at have stjålet en idé til en sketch, der viser ham iført en penisjakke, fra en australsk komiker, som han lavede under showet. 

Nikolaj Stokholm erkender såmænd også, at idéen stammer fra australieren. 

"Hvis man vil sige, det er plagiat eller tyvstjålet, ja, det har du fuldstændig ret i. Vi så den der jakke, og tænkte det var fandme skægt. Hvad kan vi bruge den til, og i mit hovedet har det hele tiden været en rekvisit ligesom den tamburin, jeg spillede på i indledningen," fortæller Nikolaj Stokholm.