Jacob Haugaard vil hylde dansk stjerne med en ny sang

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Jacob Haugaard er snart klar med en ny hyldest-sang.

Dette års Tour de France har set med danske briller været ganske ekstraordinært. De første tre etaper løb af stablen her i Danmark, og det var en gigantisk succes.

Rigtig mange danskere stod i timevis for at se feltet køre forbi de forskellige steder i landet. Den danske opbakning er da heller ikke gået ubemærket hen hos hverken ledelsen i Tour de France eller rytterne.

Læs også

Politibetjent stopper bil: Kort efter bliver hans hjerte knust

Sportsligt ser det også fornuftigt ud. Danske Jonas Vingegaard har lige nu den gule førertrøje, og Magnus Cort har tidligere haft bjertrøjen. Hele tre danskere har også vundet en etape. Det går altså rigtig godt, selvom flere danske ryttere har måtte trække sig fra verdens største cykelløb undervejs.

Jonas Vingegaards vilde præstationer er også noget, som Jacob Haugaard har bemærket. Han er ellers ikke sportsinteresseret, men han er alligevel blevet revet med af de flotte præstationer i dette års Tour de France.

Og det vil man kunne høre snart, for Jacob Haugaard er lige nu i fuld gang med at lægge sidste hånd på en hyldest-sang til Vingegaard.

Melodien kender de fleste - den stammer fra Haugaard-hittet 'Ingeborg', der altså nu er blevet til 'Vingegaard'.

- Jeg har skrevet sangen til ham, fordi han er indbegrebet af noget dansk. Han er så ydmyg og beskeden, og så knokler han. Han kæmper som en gal på de bjerge, siger Jacob Haugaard til Ekstra Bladet og fortsætter.

- Han sidder der og lider i stilhed. Det er sgu da dansk. Vingegaard er en totalt nedtonet type. Selv da han blev nummer to sidste år, var det helt uden store armbevægelser. Nu fører han verdens største cykelløb. Det er sgu da stort, siger Jacob Haugaard.

Læs også

Viaplay med stor nyhed: Nu kan vi gøre det igen

 

Dagens Gossip