- Jeg hadede at være gravid: Ærlig Sofie Linde vil bryde tabu

Foto: scanpix

En ærlig Sofie Linde fortæller om sin graviditet og om, hvordan alting bestemt ikke har været lige skønt.

At blive gravid er et af livets allerstørste mirakler.

Derfor er det også kun naturligt, at man som kvinde bør elske sin graviditet og nyde samtlige ni priviligerede måneder, indtil ens barn er kommet til verden.

Eller er det?

Læs også

Tidligere landsholdsstjerne indrømmer: ‘Jeg var fuld under min kones fødsel’

Dette spørgsmål stiller tv-vært Sofie Linde, der i sin nye bog 'Fårking gravid - En fremmed flytter ind' gerne vil gøre op med opfattelsen af, at man som mor skal kunne lide at være gravid.

- Jeg var træt af det. Det var benhårdt arbejde, og det kom til at fylde så meget i mit liv, at jeg var gravid, fortæller hun i 'Go' aften Danmark' og afslører, at hun ikke kunne få lov til at give udtryk for, at hun ikke brød sig om bære rundt på et barn.

- Jeg hadede at være gravid, men så begyndte folk at sige: ‘Du skal jo have et barn. Tænk på dem, der er i fertilitetsbehandling’. Det var enormt svært at få lov til ikke at kunne lide det uden at lyde utaknemlig, lyder det Sofie Linde, der i februar blev mor til datteren Trine.

Læs også

Politiet advarer mod buttet mand med klamt tilbud: ‘Ring til politiet med det samme’

Derfor følte tv-værten sig til tider både meget alene og forkert over, at hun ikke udelukkende var positiv og ikke kun udtrykte glæde over sin voksende mave.

- Jeg vidste ikke, at der var en mulighed for, at jeg ikke brød mig om at være gravid. Så jeg led ligesom lidt i stilhed. På papiret var jeg velfungerende, men det var jeg ikke i hovedet. Og fysisk var jeg ikke mig selv længere, siger Sofie Linde til  'Go' aften Danmark'.

Hun fortæller samtidig, at folk blev både forvirrede - og nogen forargede - når hun forsøgte at være ærlig omkring sin graviditet, som blandt andet betød, at den populære tv-vært tog 35 kilo på.

Læs også

Dansk stjerneskuespiller bryder tabu: Kan ikke holde på vandet

Sofie Linde håber nu, at hun ved at sætte fokus dét, der for mange er tabu, kan være med til at hjælpe og inspirere andre kommende mødre, der ligeledes har det svært i deres graviditet - og som hun siger: ‘Man kan godt blive en god mor alligevel’.

For selvom hun gik igennem ni hårde måneder, så understreger hun, at det bestemt er ventetiden værd.

- Og strækmærkerne. Og hængepatterne - hele pivtøjet, du. Det er det hele værd at få en baby, siger hun.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip