Kongehuset erklærer hofsorg: Sådan markerer de prins Henriks død

Foto: Ritzau Scanpix

Kongehuset har erklæret hofsorg, efter prins Henrik døde sent tirsdag aften.

Sent tirsdag aften døde prins Henrik omgivet af sin familie på Fredensborg Slot.

Det betyder, at der vil være hofsorg fra i dag og frem til onsdag den 14. marts 2018.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Læs også

LIGE NU: Prins Henrik er død

Hofsorg er ifølge Kongehuset betegnelsen for en kortere eller længere sørgeperiode ved hoffet i forbindelse med et dødsfald i den kongelige familie. Det er regenten, der fastsætter sørgetidens længde.

Under sørgeperioden vil dronning Margrethe og resten af den kongelige familie samt hoffet ikke deltage i selskabelige eller underholdende arrangementer.

Derudover vil den kongelige familie og hoffet være klædt i mørkt tøj ved offentlig fremtræden, mens personalet vil bære sørgebind på deres venstre overarm. 

Læs også

LIGE NU: Prins Henrik er kommet hjem fra hospitalet

Tidligt onsdag morgen oplyste Kongehuset, at prins Henrik var afgået ved døden tirsdag aften.

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik sov tirsdag den 13. februar klokken 23.18 stille ind på Fredensborg Slot. Prinsen var omgivet af Hendes Majestæt Dronningen og de to sønner, lød det i en pressemeddelelse fra Kongehuset.

Tirsdag eftermiddag meddelte Kongehuset, at prins Henrik var kommet hjem til Fredensborg Slot, efter han havde været indlagt på Rigshospitalet de sidste par uger. Her ønskede prins Henrik nemlig at tilbringe sin sidste tid.

Læs også

Prins Henriks tilstand alvorligt forværret: Frederik haster hjem fra Sydkorea

Fredag blev det offentliggjort, at kronprins Frederik var på vej hjem fra sit ophold i Sydkorea, hvor han var i anledning af de olympiske vinterlege, fordi prins Henriks tilstand var alvorligt forværret.

I dagene efter har medlemmer af kongefamilien aflagt prinsen flere besøg på Rigshospitalet, før han altså blev udskrevet tirsdag, så han kunne komme hjem på Fredensborg Slot.

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar. I forbindelse med indlæggelsen oplyste Kongehuset, at han blandt andet var blevet undersøgt for en tumor i sin venstre lunge. Tumoren skulle dog være godartet.

Læs også

Prins Henrik pludselig indlagt på Rigshospitalet - nu fortæller hans gode ven om årsagen

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik har siden søndag den 28. januar været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge. Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet, skrev Kongehuset i en pressemeddelelse.

Prins Henrik opholdte sig i starten af året i Sharm El-Sheikh i Egypten, da han måtte indlægges og flyves hjem til Danmark for yderligere undersøgelser.

83-årige prins Henrik var desuden indlagt i sommer, hvorefter Kongehuset i efteråret meddelte, at prinsen lider af demens.

Prins Henrik indlagt: Undersøgt for tumor

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip