Kronprinsesse Mary nægtede at svare på spørgsmål om Herlufsholm

Foto: Flavio Lo Scalzo/Reuters/Ritzau Scanpix.

Kronprinsesse Mary ville ikke svare på spørgsmål omkring Herlufsholm.

Tirsdag stillede kronprinsesse Mary sig op foran en flok journalister efter at have besøgt Haslev Idrætsefterskole på Sjælland. Her fortalte kronprinsessen om Mary Fonden, som hun selv er formand for.

Fondens primære formål er at bekæmpe mobning blandt børn og unge i Danmark.

Læs også

Teknisk fejl hos Shell: Benzin til 1,3 kroner pr. liter

Det paradoksale ved dette er, at kronprinsparrets ældste søn, prins Christian, går på Herlufsholm Kostskole som dagselev på skolens gymnasie.

Herlufsholm Kostskole har været i strid modvind efter at TV 2 viste dokumentaren ‘Herlufsholms hemmeligheder’.

Her fortalte tidligere elever om en meget alvorlig kultur med vold og seksuelle krænkelser som en del af hverdagen for kosteleverne på skolen ved Næstved.

Kronprinsparret udtalte i kølvandet på dokumentaren, at man forventede at skolen ville tage hånd om problemerne. Flere spekulerede i, om kronprinsparret som følge af sagerne ville trække prins Christian ud af skolen.

Det har parret valgt ikke at gøre. I dag valgte kronprinsessen så at udtale sig omkring hendes holdning til mobning.

- Jeg ved, der sikkert er nogle, der gerne vil stille spørgsmål til min rolle som forkvinde i Mary Fonden, og til det vil jeg sige, at mobning og vold aldrig er acceptabelt, og det kan aldrig retfærdiggøres. Det skal bekæmpes, sagde kronprinsesse Mary ifølge TV 2 og fortsatte:

- Det var min holdning for 15 år siden, da jeg startede Mary Fonden, og det er også min holdning i dag. Vores arbejde i Mary Fonden for at forebygge mobning og vold og skabe inkluderende fællesskaber er uændret, og vores arbejde fortsætter ufortrødent.

Kronprinsessen valgte altså ikke at svare på eventuelle spørgsmål omkring Herlufsholm, og forlod efter hendes udtalelse Haslev.

Læs også

Kronprinsparret reagerer på Herlufsholm-dokumentar

 

Dagens Gossip