Kronprinsparret reagerer på Herlufsholm-dokumentar

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kronprinsparret udtaler sig nu.

I snart et år har prins Christian været elev på Herlufsholm kostskole. Den traditionsrige kostskole nær Næstved er næsten af mytisk oprindelse, og efter sommerferien får han selskab af sin lillesøster prinsesse Isabella, der skal starte i 9. klasse på skolen.

Det er naturligvis et flot prædikat for skolen at have medlemmer af Kongehuset gående, men lige nu prioriterer ledelsen formentlig noget helt andet.

Læs også

Putin hævner sig på Danmark

En ny TV 2-dokumentar viser nemlig nogle skrækkelige detaljer om den ellers så værditunge skole.

Her fortæller 50 tidligere elever om store problemer med mobning, krænkelser samt en herskende voldskultur på skolen, hvor de mindre elever udsættes for tørre tæsk af de ældre elever. Og hvad værre er, så har skolens ledelse valgt ikke at anmelde det til politiet.

Kronprinsesse Mary er ud over at være mor til en - og snart to elever - på skolen i Næstved også stifter og bestyrelsesformand for Mary Fonden - en fond, der indædt kæmper mod netop mobning og vold blandt børn og unge.

“Jeg har endnu ikke set udsendelsen, men det lyder meget voldsomt, og det skal tages alvorligt,” sagde kronprinsessen torsdag til Ekstra Bladet.

Samtidig understregede hun, at mobning og vold aldrig er i orden.

“Generelt tager jeg afstand - skarp afstand - til alle former for mobning, krænkelser og vold.”

Heller ikke kronprinsen har set 'Herlufsholms hemmeligheder' endnu, siger han til Ekstra Bladet. Men heller ikke han er begejstret for omtalen.

“Jeg har endnu ikke set den, men det er klart, at det er barske sager, har jeg ladet mig fortælle. Og det er klart, at mobning kan man ikke bruge til noget som helst. Det er en dårlig ting,” siger han.

Læs også

Udsendelse på russisk stats-tv truer med at udslette Storbritannien med ét angreb: "Hvorfor spiller i smarte?"

 

Dagens Gossip