Line Baun Danielsen raser: “Det holder bare ikke”

Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix

Det er uholdbart, lyder det fra Line Baun Danielsen

Den gradvise genåbning af Danmark begyndte i denne uge. Coronapasset, der dokumenterer enten en negativ coronatest, tidligere smitte eller et færdiggjort vaccinationsforløb, kommer til at spille en stor rolle i den forbindelse.

Læs også

Søren Brostrøm med ny udmelding om AstraZeneca-vaccine

De liberale erhverv har fået lov til at genåbne, men det er under det krav, at de kun tager imod kunder, der kan fremvise et gyldigt coronapas.

Et coronapas kræver blandt andet, at det er muligt at bestille og gennemføre en test. Men det er noget nær umuligt, mener Line Baun Danielsen. På sin blog udtrykker hun sin frustration.

“Jeg kom selv hjem fra Skagen i fredags, og jeg ville gerne testes, inden familien kom til påskefrokost mandag. Jeg gav dog op, fordi køen var længere end lang. Og lørdag var samme scenarie: 45 minutter i kø til en lyntest (jeg ventede dog og tog testen). Og i dag tirsdag meldes der om endnu længere kører stort set alle vegne,” skriver hun og tilføjer:

“Det holder bare ikke.”

“Stort pres på systemet”

Sundhed.dk og appen MinSundhed skal give danskerne mulighed for at vise coronapas.

Sundhed.dk har i løbet af de seneste uger arbejdet intenst på at opgradere systemet, så det er klar til at modtage de mange ekstra besøgende, som forventes, når coronapasset skal bruges til at give adgang til fx frisøren. Alligevel sender sundhed.dk en opfordring til danskerne om at følge nogle råd, der skal lette presset på systemerne:

”Vi har knoklet på højtryk den seneste tid. Så det er dejligt at kunne sige, at vi er klar til start,” udtaler Morten Elbæk Petersen, direktør for sundhed.dk, i en pressemeddelelse.

”Jeg vil dog samtidig også sige, at man i perioder skal forvente ventetid og kø, da vi forudser et stort pres på systemet. Men hvis man følger vores tre råd, så burde vi kunne komme rigtig godt i gang, så Danmark stille og roligt bevæger sig mod en mere normal hverdag med coronapas.”

Når systemer bliver pressede, bliver de også ofte lidt langsommere. Det kan også være tilfældet med hjemmeside og app, hvis mange logger på samtidigt.

Derfor opfordrer sundhed.dk alle til at følge de tre råd og væbne sig med tålmodighed.

Sundhed.dk's råd om coronapas

  • Tjek kun sundhed.dk eller MinSundhed-appen, når du har brug for det.

  • Download evt. dit pas på din smartphone eller tag et print.

  • Vent evt. på, at du får en notifikation eller en SMS om, at der er svar på COVID-19 testen i MinSundhed-appen eller på sundhed.dk.

    Læs også

    Netto lancerer nyhed: De første i Danmark

     

 

 

 

Dagens Gossip