Linse Kessler

Linse Kessler. Foto: Polfoto/KHAN TARIQ MIKKEL

Tv-personlighed, forretningskvinde, skuespiller, model og dyrerettighedsforkæmper - portræt af reality-stjernen Linse Kessler.

Lenina Christiansen (senere Linse Kessler) blev født 31. marts 1966 i København som datter af Ann-Patricia (Mopper) og Ole Christiansen.

Linse Kessler og den svære barndom

Linse Kessler: Foto: Polfoto/Philip Davali

Ann-Patricia var englænder og var kommet til Danmark i sin tidlige ungdom. Her mødte hun typografen Ole Christiansen, hvorefter parret fik datteren Lenina - opkaldt efter den kommunistiske fars store forbillede, Vladimir Lenin.

Forholdet holdt dog ikke, og derfor var faderen ikke til stede gennem den unge Linses opvækst. I stedet voksede hun op i en lejlighed på Islands Brygge sammen med sin mor - og nogen af tiden med sin 13 år yngre halv-lillebror, den senere topbokser Mikkel Kessler.

Linse Kessler

Linse Kesslers bror Mikkel. Foto: Polfoto/JØRGENSEN JAKOB

Barndommen var barsk og præget af livet i et hårdt arbejderkvarter, men selv har Linse flere gange udtalt sig positivt om sin opvækst, der i den grad var præget af fri opdragelse og moderens fravær.

Læs også

Linse forklarer: Derfor har jeg ikke set mine søstre i 20 år

‘Mobber’ tilbragte nemlig store dele af sin tid rundt om i byen og på værsthuse, hvilket betød, at datteren ofte var overladt til sig selv.

Det betød også, at der ikke stod aftensmad klar klokken seks, men at Linse måtte opsøge moderen på det lokale værtshus, Haraldsborg, for at få penge til en bøfsandwich, kina-mad eller et andet hurtigt måltid et sted på Bryggen.

Linse Kessler. Foto: Polfoto

Linses mor havde dog en arbejdskollega, Hanne, der sammen med sin mand Niels boede i et parcelhus i Albertslund. Parret kunne ikke selv få børn, så de blev, i Linses tidlige barndom, plejeforældre for den unge pige, der dengang gik under kælenavnet ‘Nokke’.

Her kunne hun bo i flere dage ad gangen - og nogle gange også uger og måneder, når moderen ikke kunne tage tilstrækkelig vare på Linse. Det var også hun Hanne og Niels, at Linse fik ordenligt mad, rent tøj på kroppen, et bad samt sit eget værelse. Linse har selv forklaret, at det var hos plejeforældrene, at hun ‘lærte at spise med kniv og gaffel’ samt at tale pænt.

Læs også

’Familien fra Bryggen’ er i virkeligheden langt større

Linse har dog i sit voksenliv understreget, at hun aldrig har bebrejdet sin mor for de mangelfulde elementer i sin opvækst. I stedet mener hun, at opvæksten har været med til at forme hende, så hun er blevet empatisk og i stand til at rumme alle slags mennesker.

Når Linse igen tog fra Albertslund tilbage til moderen på Bryggen, var det en barsk barndom, som hun skulle navigere rundt i. Allerede som elleveårig arbejdede hun i osteforretningen i Amagercenteret. Lønne gik dog til moderen, som i sidste ende lagde dem på disken på Haraldsborgs i stedet for at fylde familiens køleskab med mad.

Linse Kessler før silikone

Før dén Linse man kender i dag, var hun en høj, ranglet og sent udviklet pige, der i den grad levede livet som ‘en gadetøs’ fra Bryggen. Selvom hun i skolen fik topkarakterer i dansk og engelsk, så var det ikke skolebænken, der interesserede hende.

I stedet ville den unge pige hellere ud og tjene penge - noget hun blandt andet gjorde ved at smugle hash i stedet for at tage sig en uddannelse efter folkeskolen.

Linse Kessler. Foto: Polfoto/Stine Tisvilde

Den unge Linse gik dog også til kunstskøjteløb, hvilket hun havde et sandt talent for. Talent har Linse også haft for at arbejde, da hun i de efterfølgende ungdomsår blandt andet nåede at været peep show-stripper i Portugal og arbejde som grøntsagssælger på Grønttorvet på Israels Plads.

I 1990 fik hun som 25-årig datteren Stephanie Kim Christiansen med sin daværende kæreste Sonny, men forholdet gik dog hurtigt i stykker. Dermed voksede datteren, kaldet 'Geggo', op hos sin mor uden en far tilstedeværende i barndommen - præcis som Linse selv havde gjort det.

Linse Kessler og datterne Geggo. Foto: Polfoto/Jonas Olufson

Gennem årerne har Linse flere gange forsøgt sig som selvstændig erhvervsdrivende. Fra 2008 til 2013 var hun indehaver af stripklubben Copenhagen Redlight i Nyhavn, ligesom hun også har haft neglesalonen Linses Lounge samt en tatoveringsforretning. Hun har også været beskyldt for at drive tre bordeller, hvilket bragte Linse på kant med loven, da hun blev mistænkt for rufferi.

Læs også

Geggo åbner op: Denne løgn fortalte min mor mig, når hun var i fængsel

Og netop lovlydig har Linse langt fra været. Hun er tidligere dømt for vold, ulovlig våbenbesiddelse, hashsmugling, trusler mod vidner og ulovlig indtrængen. Hun har blandt andet afsonet to års fængsel for at stikke en kvinde ned, som havde blandet sig i en strid, Linse havde med en ekskæreste, der var rocker.

Hun har afsonet flere af sine domme i både Vestre Fængsel og Horserød Statsfængsel, og i 1995 flygtede hun fra Haderslev Arrest, som den første kvindelige indsatte nogensinde - eftersignede fordi hun savnede sin femårige datter 'Geggo'.

Læs også

Linse Kessler indrømmer: Jeg fortryder én ting som mor

Linse har sammenlagt siddet i fængsel i syv år af sit liv - nogen som ofte gik ud over datteren Stephanie, der flere gange måtte bo hos andre, mens Linse var i fængsel. Noget som datteren dog aldrig har bebrejdet Linse.

Linse Kessler nøgen og med rekordbryster

Linse blev for alvor kendt i Danmark gennem via sine brystimplantater og i 1991 fik hun sin første brystforstørrelse. Siden fortsatte hun med at få forstøret sine bryster, og i 1998 havde hun saltvandsimplantat på 1.600 milliliter i hvert bryst, hvilket udstyrede hende med titlen ‘Danmarks største bryster’ - og senere titlen ‘Skandinaviens største bryster’.

Denne berømmelse gjorde, at hun i 1999 medvirkede i tv-dokumentarserien Extrem på grund af sit imponerende brystparti. Linse har heller aldrig været bange for at optræde nøgen. Det har kun gjort adskillige gange, men i løbet af de senere år er tøjet dog blevet på.

Linse Kessler som hun så ud i 1990'erne. Arkivfoto

I 2010 fik hun endnu en brystforstørrelse, som udvidede hende saltvandsimplantat til 2.000 ml i hvert bryst. Et brystparti der gav hende titlen som ‘Nordeuropas største bryster’ - hvilket svarer til en triple K-skål i bh-størrelse. I 2016 valgte Linse dog at få reduceret sine bryster, så igen kom 1600 milliliter i hvert bryst. Linse har dog generelt gennemgået en stor udseendemæssig forandring - før og efter de mange kirurgiske indgreb.

Hun har, foruden brystforstørrelserne, fået både ansigtsløft samt restylane- og botox-indsprøjtninger.

Linse Kessler ses her med datteren 'Geggo' og lillebror Mikkel Kessler. Foto: Polfoto/JØRGENSEN JAKOB

I 2004 fik hun debut som skuespiller i Nicolas Winding Refns danske thriller Pusher II, ligesom hun i 2005 også medvirkede i den tredje Pusher III. I de to film spillede hun henholdsvis prostitueret og bordelmutter.

Samtidig blev hun også kendt for at være søster til topbokseren Mikkel Kessler, hvis efternavn hun også tog, da berømmelsen tog fart.

Linse Kessler og familien fra Bryggen

I 2011 havde TV3 premiere på reality-programmet Familien fra Bryggen, der handlede om Mikkel Kessler og hans farverige familie. Bokseren medvirkede dog kun i den første sæson, hvorefter Linse - og sidenhen moderen 'Mobber' og datteren 'Geggo' - blev omdrejningspunktet for programmet.

Linse Kessler, Mobber og Geggo fra Familien fra Bryggen. Foto: Polfoto/JOHANSEN LINDA

I år kunne 12 sæson af Familien fra Bryggen rulle over skærmen, og programmet har været en stor succes for TV3 såvel som for Linse, der tjener mellem 100.000 og 150.000 kroner om måneden, når Familien fra Bryggen optages. Samtidig har hun mange steder opnået idol-status, ligesom hun ofte blive stoppet af både børn og voksne for at skrive autografer og få taget billeder.

Samtidig har Linse også deltaget i en lang række andre reality-programmer, og i 2014 modtaget hun prisen for årets største TV-personlighed ved Copenhagen TV Festival.

Linse Kessler - kærligeheden til hunde og dyr

Linse er også kendt som en stor dyreelsker og dyrerettighedsforkæmper. Hun har selv haft flere hunde, og i 2013 reddede hun tre hunde, som var blevet mishandlet af deres ejer. Det lykkedes Linse at finde kærlige hjem til to af hundene, mens hun beholdt den sidste hund, Jytte.

Linse Kessler med sin to hunde Jytte og Chino. Foto: Polfoto/UNGER JAN

Derudover har hun også hunden Chino.

21. november 2016 mistede Linse moderen 'Mobber', der døde som 78-årig efter at have kæmpet mod alvorlig sygdom i flere måneder. Moderen boede blot et par gader fra Linse, og i Familien fra Bryggen har man blandt andet kunne opleve, hvor tæt mor og datter var. Derfor kom moderens død som et meget hårdt slag for Linse.

Læs også

Nu fortæller Linse om Moppers sidste tid: 'Pludselig var det slut’

I dag bor Linse stadig på Islands Brygge som hun altid har gjort, og hun har ved flere lejligheden forklaret, at hun aldrig kunne finde på at flytte derfra.

Linse Kessler og hendes elskede mor 'Mobber'. Foto: Polfoto/Philip Davali

Samtidig er hun blevet mormor, da datterne Stephanie 'Geggo' 5. februar 2016 fødte pigen Alba Ann Salvarli - opkaldt efter Linses mor.

 

Dagens Gossip