Norwegians aktier styrtdykker: Så meget er Gustavs investering på 100.000 kr. værd i dag

Gustavs investering er faldet markant. Foto:Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Gennem tre år har Gustav Salinas sparet penge op, der skulle bruges til et brag af en fødselsdagfest. Desværre for Gustav satte coronakrisen en stopper for de vilde festplaner. Derfor valgte Gustav at satse sine penge på utraditionel vis.

De mange penge brugte han på at købe Norwegian-aktier, hvilket i alt gav ham 14.285 aktier. Det gav en pris på ca. syv kroner per aktie.

Tidligere har prisen på en enkelt aktie stået i omkring 200 kroner, og Gustavs håb var selvfølgelig, at prisen igen skulle komme op at flyve og nå tidligere højder.

Læs også

Efter DRs sparerunde: Chefen holder lønfest

"Hvis heldet er med mig, så kan jeg holde en endnu større fest. Hvis de går konkurs, bliver det pasta med kødsovs," fortalte han til Her & NU i starten af maj, da han investerede i flyselskabet.

Norwegian foreløbigt reddet, men aktierne styrtdykker

Flyselskabet Norwegian kunne i dag melde ud, at de har opfyldt betingelserne for rate to og tre af den norske stats hjælpepakke. Det skriver selskabet i en meddelelse. 

Redningsplanen indebar krav om omstrukturering, gældskonvertering og frisk kapital. Dermed har Norwegian sikret sig en statslig lånegaranti på tre milliarder norske kroner, hvilket bekræftes af det norske handels- og industriminiserium.

"Når vi først har fået adgang til regeringens lånegarantier, kan vi fortsætte med at opbygge virksomheden yderligere. Dette er en bekræftelse af, at aktionærer, markedet, obligationsejere, leasingselskaber, andre kreditorer og långivere har tillid til virksomhedens fremtidige strategi", siger Norwegians administrerende direktør Jacob Schram ifølge det norske erhvervssite e24.no. 

Læs også

28-årig gik i fødsel på arbejdet: Barnet druknede

En af de metoder, selskabet har brugt til at styre egenkapitalen er ved at virksomheder, der har haft penge til gode hos selskabet, har accepteret at konvertere gæld til aktier. Det betyder, at aktionærerne nu kun omkring fem procent af selskabet mod tidligere at have ejet hele selskabet. 

Det har fået aktiekursen til at styrtdykke og kursen ligger i dag omkring 1,5 kroner per aktie.

Havefest med billige bajere

Den nye kurs på Norwegian aktier betyder, at Gustav nok skal forberede sig på en skrabet fest med billge bajere og en kuglegrill med Netto-kød. 

Investeringen på 100.000 kroner er nu barberet ned omkring 20.000 kroner. 

Kursen kan selvfølgelig nå at stige inden Gustavs fødselsdag den 11. juli, hvor reality-stjernen fylder 30 år.

Læs også

Mette Frederiksen afviser: Det kommer ikke til at ske nu

 

 

 

Dagens Gossip