Mette Frederiksen afviser: Det kommer ikke til at ske nu

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Mette Frederiksen besvarede i går vigtige spørgsmål i DRs Aftenshowet, hvor hun blandt andet kommer ind på den fejlagtige rapport fra Statens Serum Institut samt grænseåbning.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen har skulle forholde sig til rigtig mange ting i løbet af de seneste par måneder.

Hver gang der kommer en ny rapport, eller at folk begynder at blive utålmodige, skal hun svare på spørgsmål, som alle danskere har stor interesse i.

Sådan var det også i går aftes i programmet Aftenshowet, hvor Mette Frederiksen blev bedt om at forholde sig til rigtig mange ting, inklusive den fejlagtige rapport fra Statens Serum Institut, der viste et forkert smittetryk.

Læs også

Fra i dag er det slut: Nu fjernes de fra butikshylderne

Hændelsen er dog ikke noget, der har gjort statsministeren utryg ved informationerne fra Statens Serum Institut, og hun kalder det en menneskelig fejl.

“Jeg har fuld tillid til Statens Serum Institut. Ja, der vil komme fejl i en af de mange rapporter, der kommer ud,” fortalte Mette Frederiksen, der fortsatte:

“Det er menneskeligt at fejle. Der er jo forskel på et tal, der medfører en anden konklusion og en fejl, der ikke medfører en anden konklusion. Og i det her tilfælde havde det ikke betydning,” lyder det fra statsministeren.

Kommer ikke til at åbne op endnu

Mens statsministeren ikke mener, at det havde medført en anden konklusion, så er der andre, der bestemt ikke er enige. Ekstra Bladets journalist, Henrik Qvortrup kaldte det en pinlig fejl, mens partileder for Liberal Alliance Alex Vanopslagh mener, at Danmark har lukket for meget ned på baggrund af en fejlagtig rapport.

Flere mener derfor også, at der skal åbnes endnu mere op for landet, og det rettede igen spørgsmålet ind på en grænseåbning.

En åbning af grænsen har betydning for rigtig mange mennesker. Ikke blot de turister der kommer ind i landet, men særligt de butikker og sommerhusejere, der netop lever af turisterne.

De personer skal dog ikke gøre sig forhåbninger om, at grænsen kommer til at åbne snarligt. Mette Frederiksen fortæller nemlig, at der ikke er noget nyt, og at de fastholder den oprindelige plan, hvor de vil melde nyt ud omkring den 1. juni.

“Vi kommer med en melding inden 1. juni, og den dato står fast.” lyder meldingen fra statsministeren.

Læs også

Mette Frederiksen til danskerne: Håber du vil læse dette

 

 

Dagens Gossip