Nu må Felix og Nikolai snart klare sig selv

Foto: Grevinde Alexandra med sønnerne Felix og Nikolai / Polfoto

Det er snart slut med at suge på lappen hos forældrene for de to prinsesønner Felix og Nikolai. Når de bliver 18 år, skal de tjene deres egne penge.

Grevinde Alexandra har fornylig fortalt, at hun frasiger sig sin apanage – statens check til de royale – når hendes yngste søn Prins Felix er myndig i 2020. Så er der samtidig ikke adgang til den royale sparekasse for børneflokken hos kronprins Frederik og Prins Joachim.

Det fortæller Realityportalen. 

Prins Joachim får apanage til han stiller træskoene, men lommepengene til Alexandra er snart slut. Så måske Prins Felix og Prins Nikolai skal have sig en avisrute eller et job ved kassen i Netto. Det vil tiden vise. 

Da Dronning Margrethe og prins Henrik udvidede familien, var det kun med to børn. Derfor var ifølge Her & Nu ingen, der så skævt til det, da både Frederik og Joachim fik apanage, da de blev myndige.

Læs også

Alexandra dropper Danmark

Otte børn i den næste generation er dog en kende for mange at få på finansloven, og det har de da også indset i Kongehuset, som hoffets tidligere kommunikationschef Lene Balleby har sagt til DR.

- Det er ikke forventningen, og det har det aldrig været, at andre end prins Christian til sin tid skal have årpenge.

Nikolai og senere Felix må altså gå samme vej som deres mindre søskende, fætre og kusiner … og resten af den danske befolkning. 

Prinsesse Isabella, Prins Vincet og Prinsesse Josephine må ud og tjene penge i samfundet, mens Kronprins Frederik som tronfølger er garanteret en fast indtægt til sin søn Christian, som senere også står til at skulle tage konge-tjansen på sig. 

Læs også

Alexandras vilde lønkrav: Kræver 200.000 kroner blot for at stille op

Realityportalen skriver, at de andre dog kan håbe, at de får skattefrihed, som er alle kongelige forundt. Så bliver der noget mere tilbage på lønkontoen end deres kollegaer på arbejdsmarkedet, ligesom de også vil være fritaget for at betale afgifter og moms. Mon ikke de klarer den, trods alt.

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip