Nu melder kronprinsparret endelig ud om fremtiden på Herlufsholm

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kronprinsparret kommer nu med en udtalelse om Herlufsholm.

Der har i kølvandet på dokumentaren ‘Herlufsholms Hemmeligheder’ været et stort fokus på det danske kronprinspar. Det har der, fordi parret har ældstesønnen prins Christian gående som dagselev på skolens gymnasie.

Her startede han sidste sommer, og skal efter planen fortsætte i 2.g efter sommerferien. Efter sommerferien skal også prins Christians søster, prinsesse Isabella starte i 9. klasse på den famøse kostskole ved Næstved.

Læs også

Avis: Kasper Hjulmand løj efter Eriksens kollaps

En af de andre årsager til den store fokus, er kronprinsesse Marys stor engangement i Mary Fonden, som har til formål at øge trivslen og samtidig bekæmpe mobning blandt børn og unge i Danmark.

Tidligere på ugen var kronprinsesse Mary på besøg på Haslev Idrætsefterskole, og her talte hun kort om sin holdning til mobning. Dog nægtede kronprinsesse Mary at udtale sig om situationen på Herlufsholm.

I dag er der dog nyt på denne front. Kronprinsparret har nemlig i en officiel udtalelse på Facebook-siden ‘Det Danske Kongehus’ udtalt følgende:

-Som forældre står vi i denne tid over for nogle svære overvejelser om vores ældste børns skolegang. Det diskuteres mange steder – også her på vores egne sociale medier. Det gør indtryk på os.  Vi har tidligere givet udtryk for, at vi som familie er tynget af den ulykkelige situation på Herlufsholm, og at vi vil følge de ændringer, som er åbenlyst nødvendige. Vi vil her forsøge at dele nogle af vores tanker og sætte flere ord på de overvejelser, vi gør os som familie. Mobning, vold og krænkelser er aldrig acceptabelt. Vi skal reagere på de smertefulde og ødelæggende hændelser ved at insistere på forandringer, der sikrer et trygt miljø for alle. Og så skal vi anerkende modet hos dem, som har delt deres voldsomme oplevelser.

Desuden fortæller kronprinsparret, at man har en søn, som er vældig glad for at gå på skolen, hvilket altså er et dilemma. Slutteligt skriver de:

-Her og nu kender vi ikke alle svarene. Som familie har vi brug for mere viden for at kunne tage den rigtige beslutning for vores børn.

Offentligheden må altså fortsat vente på et endegyldigt svar på, om kronprinsparrets to børn har en fremtid på Herlufsholm Kostskole.

 

Læs også

IKEA lukker ned

 

 

Dagens Gossip