IKEA lukker ned

Foto: Arkiv

IKEA varsler nye tiltag.

Krigen i Ukraine har fået en meget lange liste af vestlige virksomheder til at boykotte Rusland og dermed forlade landet. Det har ikke kun påvirket virksomheders økonomi.

Russerne har også mærket det i den forstand  at de ikke længere kan købe for eksempel en iPhone. Den svenske møbelgigant, IKEA, har siden 3. marts haft pauset sine aktiviteter i både Rusland og nabolandet Belarus.

Læs også

Raser over billede: “Hvad fanden er meningen?”

Det var en direkte konsekvens af krigen i Ukraine.

Siden da har det været en høj prioritet for IKEA at yde støtte og tryghed til medarbejdere i de to lande, og koncernerne har kunnet garantere 6 måneders løn til alle medarbejdere, som lige nu er midlertidigt hjemsendt.

I en pressemeddelelse oplyser IKEA dog, at man nu tager hul på en ny fase af ‘nedskaleringen’ i de to lande. De nye tiltag omfatter følgende:

  • IKEA Detailforretningen vil forblive stoppet, og arbejdsstyrken vil blive reduceret, hvilket betyder, at mange vil blive fyret. For at understøtte nedskaleringsprocessen planlægger Ingka Group at sælge ud af sit boliginventar i Rusland.

  • Den Inter IKEA-ejede industrivirksomhed i Rusland vil reducere arbejdsstyrken og starte processen med at finde nyt ejerskab til alle fire fabrikker.

  • Import og eksport af IKEA-produkter til og fra Rusland og Hviderusland forbliver standset. De to Inter IKEA-ejede indkøbs- og logistikkontorer i Moskva og Minsk lukker permanent.

Læs også

Den dårlige stime fortsætter: Nu er supermarked blevet politianmeldt

 

 

Dagens Gossip