Ny logerende: Prins Nikolai flytter ind hos Margrethe

Foto: Henning Bagger/Scanpix

Dronning Margrethe har fundet plads til sit ældste barnebarn på Amalienborg.

Som bekendt bor prins Nikolai til daglig på Hærens Sergentskole i Varde, hvor han for to måneder siden påbegynde en toårig reserveofficeruddannelse.

I weekenderne kan den 19-årige prins dog fremover vinke farvel til sovesal og fælles toiletter, når han får fri til at forlade skolen.

Den unge prins har nemlig været heldig nok at findet en ‘studiebolig’ i Indre København - endda på en vældig prominent adresse, da dronning Margrethe har inviteret sit ældste barnebarn til at bo på Amalienborg. Det skriver Se&Hør.

Læs også

Tak for kaffe! Pernille Vermund vold-snaver kendt tv-vært for rullende kamera

Det er i en sidebygning til selve Amalienborg, at Nikolai fremover har en københavner-bolig til rådighed, når han drager østpå mod hovedstaden. En bolig den unge prins får helt for sig selv.

Som søn af prins Joachim befinder prins Nikolai sig langt nede i arvefølgen og har derfor ingen krav på at få stillet en bolig til rådighed af staten. Alligevel har Nikolais farmor, dronning Margrethe, forbarmet sig over barnebarnet, som hun har tilbudt fremtidig husly, og ifølge forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen er det udtryk for stor bedstemoderlig kærlighed.

Dog understeger Søren Jakobsen, at dronnningen også kan have en bagtanke, da en attraktiv bolig i København muligvis vil få den fornuftige Nikolai til at tilbringe mindre tid med hans nye soldater-venner.

Læs også

Familie blev vækket af gøende hund i nat: Da sandheden gik op for dem, skyndte de sig ud af vinduet

– Nu får Nikolai nogle andre kammerater, soldaterkammerater. Det er mænd, der skal i byen en gang imellem, og det er ikke så godt at komme for snalret forbi livvagten på Amalienborg, når man er i forsvaret. Så der ligger også en opdragelseseffekt eller en beskyttelse af ham, lyder det fra Søren Jakobsen til Se&Hør, inden han tilføjer:

– Det dur ikke med for mange øl og damer, når man skal hjem til Amalienborg, siger Søren Jakobsen.

Læs også

Bølge af voldsomme og seksuelle overfald rammer dansk by: Er der tale om samme gerningsmand?

Ifølge Søren Jakobsen er der dog ingen tvivl om, at dronningen - noget utraditionelt - har inviteret sit barnebarn indenfor af ren og skær omsorg.

– Jeg tror, der er tale om, at hun gerne vil støtte Nikolai i den voksenproces, han er i gang med. Han skal have lov at have et helle væk fra både Joachim og Alexandra, hvor han kan få lov at blive voksen på den rigtige måde. Det er kærlig omsorg, lyder det fra kongehuseksperten.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip