Prins Henrik i lunkent humør efter prins Nikolais fødselsdag: 'Bedstefar spillede en rolle alligevel'

Emil Ryttergaard

359 uger siden

|

31/08/2017
Gossip
Foto: Ritzau/Tariq Mikkel Khan
Foto: Ritzau/Tariq Mikkel Khan
Prins Henrik havde en fest til sit ældste barnebarns fødselsdag forleden. Men det stod samtidig klart, at han ikke har lagt den seneste tids dramatiske begivenheder bag sig.

Dagens topnyheder

I mandags var den royale familie samlet ombord på skibet Dannebrog for at fejre prins Nikolais 18 års fødselsdag. 

På den feststemte aften deltog både en stolt far i form af prins Joachim samt en glad mor - grevinde Alexandra, der naturligvis også var inviteret med til festlighederne, skriver Billed Bladet ifølge Ekstra Bladet.

Dronning Margrethe ankom som den første til kongeskibet, hvorefter prins Henrik ankom senere fra Fredensborg Slot. Her har prinsen sundet sig efter sin seneste indlæggelse på Rigshospitalet med smerter i benene.

Da fødselsdagsfesten var slut, var det udadtil en prins Henrik i godt humør, der forlod festen. Men på sin vej ud faldt der alligevel en bitter kommentar til den seneste tids virak om kongetitel og begravelsessted.

Der er ingen tvivl om, at prins Henrik stadig har det anstrengt med ikke at have fået den kongetitel, han så brændende ønsker sig.

- Det har været en meget god aften med alle børnebørnene. Med bedstemor og bedstefar. Bedstefar spillede en rolle alligevel, selvom man prøver ikke at have ham til at spille en rolle i Danmark. Bedstefædre er vigtige. Meget vigtige, sagde prins Henrik til Billed Bladet.

Prins Henrik hentyder formentlig til den seneste tids debat om sin rolle i det danske kongehus, efter at han offentligt har nægtet at blive begravet ved siden af dronning Margrethe, sin kone gennem mere end 50 år, i Roskilde Domkirke.

Da prins Henrik ankom til fødselsdagsfesten i mandags, måtte han have assistance efter sin indlæggelse på Rigshospitalet. Foto: Ritzau/Tariq Mikkel Khan

Prinsen fortalte dengang, at dronningen ikke respekterer ham, når hun nægter ham kongetitlen. 

Dronning Margrethe har ikke ville kommentere sin mands offentlige udmelding, men Kongehusets pressechef Lene Balleby har tidligere udtalt, at prins Henriks beslutning, er ‘en beslutning, som dronningen nok gerne havde været foruden’.

Se Kongehusets officielle billede fra mandagens fødselsdagsfest herunder: