Henriks bror om prinsens tilstand: Et spørgsmål om uger

Foto: Ritzau Scanpix (arkivfoto)

Fredag morgen meddelte Kongehuset, at kronprins Frederik er på vej hjem fra Sydkorea, fordi prins Henriks tilstand er alvorligt forværret. Prins Henriks bror Étienne de Monpezat afventer dog de seneste nyheder, før han tager afsted til Danmark.

Kronprins Frederik har afbrudt sit ophold til Sydkorea i anledning af de olympiske lege. Han er nu på vej til Danmark, for at være hos prins Henrik, efter hans tilstand er blevet alvorligt forværret.

Det oplyste Kongehuset fredag morgen i en pressemeddelelse. Prins Henriks bror, Étienne de Monpezat, er dog ikke på vej til Danmark endnu.

Det skriver BT.

Læs også

Prins Henriks tilstand alvorligt forværret: Frederik haster hjem fra Sydkorea

- Nej, jeg er ikke på vej til Danmark, for jeg venter på de seneste nyheder. jeg ved, at min bror ikke har det godt. Det ser ud til at være et spørgsmål om uger, siger Étienne de Monpezat til BT.

- Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har på denne baggrund afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege. Kronprinsen er nu på vej til Danmark, lyder det fra Kongehuset, som derudover gør opmærksom på, at de ikke har yderligere oplysninger i øjeblikket, lød det fra Kongehuset fredag morgen.

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar. For omkring en uge siden blev det offentliggjort Kongehuset i en pressemeddelelse, at han blandt andet var blevet undersøgt for en tumor i sin venstre lunge.

Læs også

Prins Henrik pludselig indlagt på Rigshospitalet - nu fortæller hans gode ven om årsagen

- Hans Kongelige Højhed Prins Henrik har siden søndag den 28. januar været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge. Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet, skrev Kongehuset og tilføjede: 

- Prins Henrik vil i dag blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion. Efter endt behandling vil Hans Kongelige Højhed tage ophold på Fredensborg Slot.

Prins Henrik opholdte sig i starten af året i Sharm El-Sheikh i Egypten, da han måtte indlægges og flyves hjem til Danmark for yderligere undersøgelser.

83-årige prins Henrik var desuden indlagt i sommer, hvorefter Kongehuset i efteråret meddelte, at han lider af demens.

Prins Henrik indlagt: Undersøgt for tumor

 

Dagens Gossip