Prins Joachim og Alexandra reagerer på afsløring: "Vi er - for at sige det på godt dansk - rasende"

Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix

De er som forældre ikke tilfredse.

Tirsdag kom det frem, at prins Nikolai i sin tid som elev på Herlufsholm fik en advarsel og blev bortvist i en kort periode, fordi han havde overtrådt skolens alkoholpolitik. Det afslørede tidligere rektor Klaus Eusebius i et interview med TV 2 Øst.

Over for Ekstra Bladet bekræftede grevinde Alexandra i den forbindelse, at den 22-årige prins fik en advarsel og blev bortvist, og at hun og prins Joachim havde en snak med ham i forbindelse med episoden.

Læs også

Troede hun havde gjort et godt køb: Så opdager hun, hvad sofaen har været brugt til

Der blev ikke kommenteret på det faktum, at den tidligere rektor offentligt havde talt om en fortrolig episode mellem elev og forældre.

Det gør der dog nu. Det sker i en fælles udtalelse, hvor prins Joachim og grevinde Alexandra ikke lægger skjul på, at de er rasende over, at den tidligere rektor har delt historien om deres søn med offentligheden.

'Som forældre til en tidligere elev på Herlufsholm er vi - for at sige det på godt dansk - rasende over at se vores søn blive udleveret offentligt af hans tidligere rektor, Klaus Eusebius Jakobsen. Han har svigtet sin elevs tillid og fortrolighed, og Prins Nikolais straf for i sin tid at overtræde skolens alkoholregler skal ikke bruges til at flytte fokus fra de alvorlige hændelser, som for nylig er kommet for dagen', lyder det i udtalelsen.

Udover at have gjort sig upopulær i de kongelige rækker, så kan det rent faktisk være strafbart at komme med sådanne udtalelser om tidligere elever. Det siger Hanne Marie Motzfeldt, som er professor på Københavns Universitet.

“Hvis vi forudsætter, at der er tale om et barn, der bliver bortvist fra en skole, vil jeg mene, at det burde betragtes som en oplysning, der kan forlanges unddraget offentligheden,” sagde Hanne Marie Motzfeldt til Ekstra Bladet.

Læs også

Tidligere rektor: Prins Nikolai brød reglerne som elev på Herlufsholm

 

Dagens Gossip