Tidligere rektor: Prins Nikolai brød reglerne som elev på Herlufsholm

Foto: Arkiv

Tidligere rektor tager nu bladet fra munden.

Herlufsholm Skole har sjældent fået så meget omtale som i den seneste uges tid. Skolen, som udadtil fremstår som et sted med en meget høj faglighed og et godt miljø, hvor kostskoleeleverne får nogle gode værdier og redskaber til at klare sig godt i livet, har eftersigende flere lig i lasten - eller hemmeligheder i væggene, om man vil.

Flere tidligere elever anklager nemlig skolen for at ikke at have taget hånd om sager omkring vold og seksuelle krænkelser. Foruden at være en skole for børn af danske velhavere, så kan Herlufsholm også prale af at have haft elever fra Kongehuset.

Læs også

Politiet undersøger Herlufsholm: "Vi ser udsendelsen grundigt igennem"

Således har både prins Nikolai og prins Felix gået i gymnasiet på skolen. Lige nu går prins Christian der i 1.g, og til sommer starter lillesøster prinsesse Isabella i 9. klasse.

Mange har formentlig spekuleret i, om nogle af de royale personer har haft brudt reglerne som elever på skolen. Ingen mennesker er hellige, og det viser sig da også, at prins Nikolai i sin tid på Herlufsholm fik en advarsel for ikke at overholde skolens alkoholregler.

Sådan lyder det fra tidligere rektor på Herlufsholm Klaus Eusebius, som var rektor på skolen fra 1993 til 2016, i et interview med TV 2 Øst ifølge Ekstra Bladet.

Her bliver rektoren spurgt til, hvorvidt det er rigtigt, at ledelsen holdt en hånd over de elever, der var særlig priviligerede, herunder medlemmer af den kongelige familie.

Det afviser rektoren med det samme.

“Jeg kan give et eksempel. Vi havde en elev her for nogle år tilbage, som var medlem af den kongelige familie. Folk ved godt, hvem jeg taler om. Han overskred en af skolens alkoholregler, og jeg må sige, at jeg var iskold. Der var slet ikke nogen tvivl om, at den dreng skulle have en advarsel, og det fik han”.

Klaus Eusebius bliver derefter spurgt, om der er tale om prins Nikolai.

“Ja, det er det”, siger Klaus Eusebius.

Til Ekstra Bladet oplyser grevinde Alexandra, at det passer.

“Grevinden kan bekræfte, at prins Nikolai fik en advarsel og blev hjemsendt et par dage, og begge forældre talte med ham om det i den forbindelse,” lyder det fra Helle von Wildenrath Løvgreen, som er grevinde Alexandras presserådgiver.

Læs også

Dronningen aflyser for første gang i 59 år: Frygter for hendes helbred

 

Dagens Gossip