Skuespiller med trist nyhed: Kræften har spredt sig

Foto: René Schütze/Fotograf René Schütze/Ritzau Scanpix,

Kræften er vendt tilbage, og den har spredt sig.

I 2012 fik skuespilleren Esben Dalgaard konstateret modermærkekræft og blev erklæret kræftfri.

Læs også

Fejl i coronapasset skaber problemer for disse danskere

Men nu er kræften vendt tilbage, og den har spredt sig.

Det fortæller Esben Dalgaard  i en video, som han har lavet sammen med Kræftens Bekæmpelse.

“Det er den film, jeg har håbet, jeg aldrig skulle lave,” starter Esben Dalgaard, men må desværre konstatere, at det gør han nu.

“For en måned siden opdagede jeg desværre en hævet lymfekirtel og fik konstateret, at modermærkekræften var vendt tilbage. Og ikke bare vendt tilbage, men havde spredt sig via blodet og sat sig mange steder i min krop blandt andet i leveren,” forklarer han og uddyber, at i kampen mod kræften anvendes immunterapi.

“Immunterapien går ind og aktiverer dit immunforsvar, så det selv angriber kræftcellerne. Det er en kæmpe game-changer inden for kræftbehandlingen for modermærkekræft, og det virker som om, 7-9-13, at det virker på mig. Og det giver håb,” slår Esben Dalgaard fast.

Bliv tjekket

I opslaget på Instagram, hvor Esben Dalgaard deler videoen fra Kræftens Bekæmpelse, kommer han også med en opfordring til sine følgere.

“Jeg vil gerne opfordre jer, der går rundt med noget, som måske kunne være noget’, til at blive tjekket! Under corona nedlukningen blev markant færre kræfttilfælde diagnosticeret. Og det er desværre ikke fordi færre personer har fået kræft. Flest kvinder får konstateret modermærkekræft. Mens flest mænd dør af det! Så er du i tvivl? Få det tjekket,” lyder det i opslaget, som du kan se herunder:

Læs også

I modvind efter ‘Løvens Hule’: Nu laver Louise stor ændring

 

 

 

 

Dagens Gossip