Troels Kløvedal hyldet med ærespris: Hele salen stod op

Kristine Bugbee

388 uger siden

|

29/01/2017
Gossip
Troels Kløvedal modtog lørdag aften en ærespris for sit livsværk.
Troels Kløvedal modtog lørdag aften en ærespris for sit livsværk.
Troels Kløvedal modtog lørdag aften æresprisen Årets Otto ved Tv-prisen. Han var ikke selv til stede til at modtage hæderen.

Dagens topnyheder

Danskerne har gennem flere årtier fulgt Troels Kløvedals arbejde som er eventyrer, tv-vært og forfatter. Lørdag aften modtog han en ærespris ved Tv-prisen for sit livsværk under stående bifald på Tivoli Hotellet i København, hvor prisfesten blev afholdt.

Det skriver BT.

73-årige Troels Kløvedal var ikke selv til stede til ved prisoverrækkelsen. I stedet modtog Kløvedals bror Bjørn Beha Erichsen prisen og holdt en tale på sin brors vegne. Troels Kløvedals søn Mikkel Beha Erichsen var desuden til stede sammen med konen Marian Midé Erichsen og sønnerne Emil og Alfred Erichsen. 

Da det blev afsløret, hvem der skulle modtage Årets Otto, rejste alle gæster i salen sig og gav et varmt bifald. 

Den folkekærer eventyrer, som har været på flere jordomsejlinger med skibet Nordkaperen og berettet om sine rejser på tv og i bøger, afslørede sidste år, at han er dødeligt syg af lungesygdommen bronkiektasi og den sjældne nervesygdom ALS.

Troels Kløvedal fortalte sidste år, at han er er afklaret med at skulle dø. Men sygdommen har samtidig fået ham til at ændring holdning til aktiv dødshjælp:

- Jeg kan godt finde ud af det at dø. Det har min livserfaring hjulpet mig med, men at skulle blive lam først, det kan jeg ikke acceptere, og derfor har jeg også skiftet til holdning til aktiv dødshjælp, siger han i bogen 'Modne Mænd'.

- Før syntes jeg, at lovgivningen var ok, men i dag synes jeg, at man skal have ret til at dø, når man vil. Hvorfor skal man igennem alle de grufulde lidelser, der ligger i en lammelse, når man alligevel snart skal dø.

I december modtog Troels Kløvedal også hæder i form af et ridderkors fra dronning Margrethe. Normalt bliver ridderkorset sendt med posten, men dronningen befalede, at det skulle overrækkes personligt.

Trods sin aggressive sygdom arbejder Troels Kløvedal i øjeblikket på sin 18. bog, skriver BT. Seerprisen ved Tv-prisen gik i øvrigt til 'Kurs mod fjerne kyster'.