TV 2-kendis åbner op: Sygdom ændrede alt

Foto: Shutterstock.com

I øjeblikket kan man se hende i jagten på kærligheden i TV 2-programmet 'Bachelor', og nu åbner hun op om en meget svær tid.

Da Stine Lykke Lorentzen var blot 18 år, blev hun diagnosticeret med den kroniske tarmsygdom morbus crohn. Sygdommen satte en kæp i hjulet for en "almindelig" teenagetid, hvor hun ikke kunne date, feste og rejse ligesom sine jævnaldrende.

Læs også

DR-kendis deler glædelig nyhed: Så skete det

I TV 2-programmet 'Bachelor' bliver Stine inviteret på solo-date med Casper. og det er her, at hun vælger at åbne lidt op for den svære tid. Her fortæller hun, at ambitioner for uddannelse og karriere ikke er noget, der fylder ret meget hos hende. I stedet betyder det meget for hende, at hun kan arbejde i det omfang, der er muligt, og hun har overskud til sin familie og sine venner.

Foto: Lotta Lemche/ TV 2

Det skriver TV 2.

Besvimede da hun så sig selv i spejlet

På grund af sygdommen er Stine i dag blevet visiteret til fleksjob, så hun netop ikke skal stresse over uddannelse og karriere.

I en lang periode var sygdommen så slem, at hun måtte behandles med morfinkure og var lænket til værelset hjemme hos sine forældre.

Foto: Lotta Lemche/ TV 2

På grund af sygdommen, der blandt andet forårsager mindsket appetit, mavesmerter, blod i afføringen og træthed, fik hun som en del af behandlingen fjernet et stykke af sin tyktarm og i stedet indopereret en stomi. Det var noget der var meget svært for Stine - faktisk så svært, at hun besvimede flere gange ved synet af sig selv i spejlet.

Stomien blev hun aldrig komfortabel med, og hun følte sig ikke som sig selv. Derfor indgik hun en aftale med lægen om, at hvis hun kunne holde sig medicinfri i seks måneder, så kunne hun blive opereret igen.

I dag har hun ikke længere stomien, og selvom hun måtte have medicinsk behandling for at holde sygdommen nede, så er hun i dag nogenlunde symptomfri. 

Du kan se Bachelor på TV 2 Play.

Læs også

Mette Frederiksen med hyldest: “Sjældent har vi været mere stolte”

 

 

 

Dagens Gossip