Umut Sakarya forklarer stor beslutning: Det er ikke derfor

Skrevet af Mathias Nielsen

04/01/2023
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Umut meddelte onsdag, at han ikke længere vil drive sine to restauranter Guldkroen og Guldgrillen. Nu forklarer han, at det ikke skyldes det, som man måske kunne tro.

Mest læste i dag

Tidligere i dag kunne kendiskokken Umut Sakarya fortælle, at han ikke længere vil drive sine to restaurationer Guldkroen og Guldgrillen.

Den chokerende og pludselige meddelelse har skabt stor interesse for, hvad årsagen til den pludselige lukning mon er.

Umut har gennem den seneste tid lagt sit liv en del om, hvilket blandt har resulteret i at have kvittet alkohol og ligeledes gennemgået et stor vægttab.

De to restauranter er begge kendt for at servere klassisk dansk mad, hvor der bestemt ikke er sparet på fløde og smør.

Man kunne måske derfor tro, at lukningen hænger sammen med, at Umut ikke længere smæsker sig i de klassiske retter på samme måde.

Sådan er det dog ikke. Til Ekstra Bladet fortæller han, at beslutningen om at lukke restauranterne ikke betyder, at han ikke længere kan stå på mål for konceptet.

- Valget om at lukke de to restauranter har intet at gøre med, at maden, vi serverede, ikke passer til mine madvaner i dag - jeg er stadig smaskforelsket i den danske madkultur, som heldigvis indeholder en masse fløde og smør, hvilket jeg stadigvæk nyder. Måske bare i mindre doser end før, lyder det fra kendiskokken.

Ifølge Umut har beslutningen om at lukke heller ikke noget at gøre med økonomien i forretningen bag de to restauranter.

- Økonomien i 2021 og 2022 har set strålende ud - især ovenpå en coronapandemi, der var hård for os. Det er jeg så stolt af. Og jeg er stolt af at vi til det sidste har kørt fuldt hus, siger han og fortsætter:

- Men det her valg handler for mig om andet og mere end økonomi. Livet er for kort til at drive noget, som ikke gør dig glad, og som ikke afspejler dig længere.