Vred Jim Lyngvild: “Jeg bliver rasende”

Foto: Peter Hauerbach/Ritzau Scanpix.

Jim Lyngvild er i den grad blevet træt.

Designer og forfatter Jim Lyngvild og hans mand, Morten, er nogle af de danskere, der har valgt at lade sig stikke med Johnson & Johnson-vaccinen. Den er ikke længere en del af det generelle vaccinationsprogram, men derimod tilvalgsordningen.

Læs også

Dansk skuespillerinde deler glædelig nyhed: Er blevet mor

I det generelle vaccinationsprogram bruges vacciner, der er godkendt af det europæiske lægemiddelagentur, og som Sundhedsstyrelsen anbefaler. I tilvalgsordningen indgår vacciner, som er godkendt af EMA, men som ikke anbefales af Sundhedsstyrelsen.

Jim Lyngvild delte nyheden om, at parret har valgt at takke ja til vaccinen, og det har, ifølge forfatteren, fået folk til tasterne. Det fortæller han i en video på Facebook, som du kan se længere nede i denne artikel. 

“Jeg sidder og læser nogle af de kommentarer, jeg har fået til, at Morten og jeg i dag skal have den ‘forbudte’ Johnson & Johnson-vaccine. Jeg er lykkelig for, at vi har den mulighed at kunne få denne vaccine, hvor vi kun skal have ét stik, og så er man faktisk vaccineret,” fortæller han og fortsætter:

“Det der undrer mig er, at der stadigvæk er - undskyld mig - konspirationsteoretikere, der mener, at corona ikke findes, at det er noget staten trækker ned over os for at styre os med nogle vacciner, og jeg tænker: ‘Er I helt væk fra vinduet?’,” spørger Jim Lyngvild.

Læg et puslespil 

I den tre minutter lange video får Jim Lyngvild luftet sine holdninger, og der er ingen tvivl om, at han er træt.

“Jeg bliver enormt provokeret, når jeg hører mine norske venner sige, at i Danmark har I jo indført vaccine-pas. Nej! Det har vi ikke. Vi har ikke vaccine-pas. Del den her, hvis I har norske venner. Nej, vi har corona-pas i Danmark. Vi har ikke vaccine-pas, for der er ikke tvangsvaccination i Danmark, som de norske medier ellers elsker at skrive,” lyder det fra Jim Lyngvild, der kommer med et par forslag til, hvad folk kan bruge tiden på i stedet for.

“Stop jeres hysteri, stop jeres konspirationsteorier og få noget at gå op i. Få en hobby, læg et puslespil, spil pik, gør et eller andet. Bare gør et eller andet i stedet for at fordumme os andre med jeres tåbelige snak.”

Har Jim Lyngvild en pointe? 

 

Læs også

Tim Christensen skal i retten