Advarsel til danske turister: Du kan blive anholdt for at bryde denne ukendte lov

Foto: Shutterstock

Rigtig mange danskere skal snart sydpå, og på ét populært rejsemål kan det koste en anholdelse, hvis man ikke er forsigtig.

Inden længe starter sommerens rejsesæson, som er den første sæson uden de helt store coronarestriktioner (i hvert fald i Europa) i tre sæsoner, og mange danskere har derfor allerede booket billetter, som skal føre dem til sydens sol.

Ifølge Finans er Tyrkiet ét af de lande, som aller flest danskere hvert år rejser til, men man skal være opmærksom, hvis man skal derned, da en forholdsvis ukendt lov kan gøre, at man ender bag tremmer.

Læs også

Nyste sort blæk og blev efterladt i smerte: I dag har han 848 firkanter tatoveret på kroppen

Ifølge Ladbible er det nemlig ifølge tyrkisk lov et krav, at man altid er i besiddelse "en eller anden form for billede-ID," når man færdes i offentligheden i det populære ferieland. 

Der står således følgende om Tyrkiet på det britiske udenrigsministeriums hjemmeside: "Det er ulovligt ikke at bære en eller anden form for billede-ID i Tyrkiet. Du bør altid have dit pas eller opholdstilladelse på dig. I nogle travle områder, især Istanbul, vil de tyrkiske myndigheder stoppe folk i offentligheden for at udføre ID-tjek."

Der står desuden: "Der er også en række politi-checkpoints på hovedveje over hele Tyrkiet. Du bør altid samarbejde med myndighederne under [ID]-tjek."

Udover kravet om altid at være i besiddelse af billede-ID er det også vigtigt, at man sørger for at tjekke udløbsdatoen på ens pas. 

I Tyrkiet er det nemlig et krav, at passet er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejsedatoen. 

Derudover skal man for tiden være opmærksom på, at det i Tyrkiet er et krav, at man enten er vaccineret med mindst to stik eller har en negativ PCR-test, som er mindre end 72 timer gammel, hvis man vil rejse ind i landet. 

Hvis du vil læse mere om lokale love og regler i Tyrkiet kan det gøres på Udenrigsministeriets hjemmeside ved at trykke her eller om restriktioner ved at trykke her.

Læs også

Russiske politikere vil trække alle russiske tropper ud af Ukraine

 

 

 

 

Dagens Gossip