Russiske politikere vil trække alle russiske tropper ud af Ukraine

Foto: Shutterstock

To russiske politikere har mødt stor modstand, efter de i parlamentet udtalte, at Rusland bør trække sine tropper ud af Ukraine og afslutte krigen.

Det er ikke nogen hemmelighed, at russiske politikere gør klogt i at være enig med landets præsident, Vladimir Putin, hvis de ønsker at beholde deres job.

Selvom det enorme land påstår at have et demokratisk styre, er det nemlig ikke ligefrem tilfældet, og det blev i dag helt tydeligt, da to kommunistiske politikere ifølge TV2 opfordrede til at trække tropperne ud af krigshærgede Ukraine.

Læs også

Magnus Heunicke indkalder til møde om abekopper

Fredag talte to kommunistiske politikere således til parlamentet i den russiske 'Primorsky Krai'-region med Leonid Vasyukevich i spidsen.

Vasyukevich udtalte, at han og hans partifælle ønskede en "fuldstændig tilbagetrækning" af de russiske tropper i Ukraine, ligesom han forklarede, at han talte på flere af sine partifællers vegne. 

"Vi ved, at hvis vores land ikke stopper denne militæroperation, vil der blive flere forældreløse børn," lød det blandt andet fra Vasyukevich, mens han læste en erklæring op samtidig med, at mange af de andre parlamentsmedlemmer forsøgte at overdøve hans tale. 

Enkelte råbte blandt andet henover Vasyukevichs stemme, ligesom hans mikrofon efter kort tid blev slukket. 

Vasyukevich nåede dog at udtale: "Undervejs i denne operation er folk blevet invalideret, unge mennesker, der kunne have bidraget til vores land."

Guvernøren i regionen har siden anklaget Vasyukevich og hans partifælle for at "nedgøre den russiske hær," ligesom et flertal i parlamentet har stemt for, at de to kommunistiske politikere skal miste retten til at tale i parlamentet. 

Én af Vasyukevichs partifæller har desuden understreget, at de to ikke talte på vegne af partiet.

Læs også

'Disney'-producer løfter sløret: Vender Johnny Depp tilbage som Jack Sparrow?

 

 

 

Dagens Gossip