Gennemtestet teknik får dig til at falde i søvn på rekordtid

Skrevet af Henrik R

06/09/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En helt særlig teknik kan angiveligt få dig til at falde i søvn på to minutter.

Dagens topnyheder

Tusindvis af danskere lider af søvnmangel, hvilket går ud over deres koncentration, overskud og generelle helbred. 

Søvn er nemlig utrolig vigtig for kroppen, da det er her, at vi restituerer og bliver klar til den kommende dag.

Især efter coronaens mange hjemmearbejdsdage har mange fået problemer med at finde tilbage til deres gamle søvnrytme, men der er heldigvis hjælp at hente. 

Det skriver Sosialnytt

Det amerikanske militær har nemlig udviklet en teknik, som angiveligt kan få dig til at falde i søvn på kun to minutter. 

Teknikken virker måske ikke i starten, men efter omkring seks ugers øvelse bør den få dig til at falde i søvn på kort tid. 

Du skal starte med at slappe helt af i dine ansigtsmuskler. Hver sikker på, at både din tunge, kæbe og musklerne omkring dine øjne også slapper af. 

Når ansigtet er helt afslappet, skal du sænke skuldrene så langt som muligt. Herefter skal du sænke og slappe af i først den ene arm og så den anden. 

Nu skal du fokusere på at trække vejret helt roligt og mærke, at du slapper af i brystet og derefter i benene. Start med lårene og arbejd dig ned gennem benene, indtil dine fødder slapper helt af. 

Brug nu ti sekunder på at rense din hjerne for tanker og slap fuldstændig af, mens du gentager tanken 'Tænk ikke'.

Når du er helt afslappet, og hele din krop slapper af, skal du forestille dig, at du ligger i en blød hængekøje i et mørkt rum eller på en solrig blomstereng - et afslappet sted.

I dette stadie er det vigtigt, at du kun koncentrerer dig om at forestille dig dette, og at ingen andre tanker flakker gennem dit hoved. 

Med lidt øvelse bør ovenstående teknik kunne få dig til at falde i søvn, så snart du 'befinder' dig i hængekøjen eller på blomsterengen. 

Nedenstående video forklarer (på engelsk), hvordan du kan udføre teknikken:

Tricket er især nyttigt for nybagte forældre, da de ifølge en undersøgelse mister utrolig meget søvn. Læs præcis hvor meget ved at trykke her.