Disse 3 ting må du aldrig gøre, når du griller

Henrik R

5 uger siden

|

19/05/2024
Guides
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Inden du tænder grillen, bør du læse med her.

Dagens topnyheder

Der er for alvor taget hul på grillsæsonen.

Det betyder, at rigtig mange danskere laver mad på grillen, især fordi det handler om at gøre det, mens det er muligt.

Inden, man gør det, kan det dog være en god ide at gøre grillen klar til en ny sæson, og dertil kan det være godt med nogle gode tips og tricks, som TikTok'eren @brunchwithbabs heldigvis glædeligt deler ud af. 

Den amerikanske influencer har nemlig delt tre 'do's and don'ts' til grill, som du kan høre mere om i videoen herunder (artiklen fortsætter under videoen): 

Rigtig mange grillejere er også indehavere af en stålbørste, som man kan bruge til at rengøre grillens rist, men ifølge @brunchwithbabs er det en dårlig ide at bruge en stålbørste til rengøring af risten. 

Man risikerer nemlig, at små metalsplinter sætter sig på risten og på den måde overføres til din mad og slutteligt kommer ind i din krop, hvilket selvsagt er uønsket. 

I stedet opfordrer influenceren til, at man bruger et løg på en varm grillrist - det skulle angiveligt være effektivt, og så giver det desuden ekstra smag. 

Den virale bedstemor påpeger desuden, at man ikke bør lade sit kød og lignende klistre fast på grillristen, da det kan ødelægge måltidet. 

For at undgå dette skal man blot skære en kartoffel over og gnide den varme grillrist med kartoflen. Stivelsen i kartoflen fungerer nemlig angiveligt som smørremiddel, så kødet ikke sidder fast. 

Sidst men ikke mindst understreger hun, hvor vigtigt det er at vide, hvor meget gas, der er i ens gasflaske - hvis man vel at mærke har en gasgrill. 

Det kan være svært at se eller mærke, men ved at hælde varmt vand ud over gasflasken kan man angiveligt mærke sig frem til, hvor meget gas der er i. Gasflasken bliver nemlig kold, der hvor der er gas.