Sådan sparer to søstre 4.000 kroner om måneden

06/09/2023 15:55

Henrik R

Guides
En tur i supermarkedet kan hurtigt blive meget dyr.

Mest læste i dag

Gennem det sidste års tid er priserne steget på stort set alt og prisen på mange varer i supermarkederne såsom madolie, kød og mejeriprodukter er eksploderet.

Det handler derfor for mange om at spare, hvor der spares kan, men samtidig er det rarest at undgå at gå på kompromis med kvalitet og kvantitet.

Det har søstrene Kate og Angie fundet en løsning på, som sparer dem for mere end 4.000 kroner hver eneste måned. 

Det skriver The Sun

Det britiske søskendepar, som bor i henholdsvis London og Cornwall, har gjort det til en livsstil at forsøge at handle så billigt ind som muligt uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller kvantitet, og det har de gjort ved at kigge efter gule tilbudsmærker. 

På den måde har 41-årige Kate McCarthy formået at holde sit ugentlige madbudget på 350 kroner for en familie på fem, mens 52-årige Angie Bond kun bruger 260 kroner om ugen på at købe mad ind til sin familie på fire. 

Tilsammen bruger de altså kun 2.440 kroner om måneden på at brødføde ni mennesker.

Sammenlagt sparer søstrene ifølge dem selv mere end 4.000 kroner om måneden ved stort set kun at købe madvarer, som er sat ned. 

Derudover er de glade for madspilds apps som 'Too good to go' og 'Olio'. 'Too good to go' findes også i Danmark til både Android og Iphone og kan bruges til at få billig overskudsmad fra for eksempel supermarkeder, tankstationer, restauranter og caféer.

Selvom de to ikke bor i nærheden af hinanden, fortæller de hinanden om de gode tilbud, som de har fundet i løbet af ugen. 

"Vi ser det aldrig som en konkurrence, det handler om at støtte hinanden. Vi snakker sammen hver dag og sender tips til hinanden, som vi ser online, eller opskrifter." har Kate forklaret og uddybet: 

"Det startede alt sammen, fordi vi bare snakkede omkring sund kost, og om hvordan man kan leve på et budget og stadig lave gode måltider."

Kate har desuden forklaret, at det især er dejligt med et lavt madbudget lige for tiden på grund af de stigende priser i samfundet. 

"Vi kan bruge de ekstra penge [...] på elregninger eller hvad som helst, man har brug for. Alle har haft brug for at ændre deres levemåde, nu hvor brændstofpriser og alt andet er steget. At have lidt ekstra penge at sætte til side giver os ro i sindet."

Søskendeparret har forklaret, at deres bedste tip er at købe nedsatte varer, da der "ofte er mange penge at spare."

Derudover sparer de også både tid og penge på at lave meget mad af gangen og fryse det ned, da det "gør tingene så meget nemmere," fordi "man bare kan tage noget op," men også fordi det sparer på strøm og vand at tilberede meget mad af gangen. 

De to søstre har desuden forklaret, at det gælder om at være kreativ med de madvarer, som man kan få billigt, og derfor er det en god ide at skaffe sig kogebøger til inspiration.