1.000 kroner til alle danskere hver måned

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Et nyt forslag sender 1.000 kroner direkte ind på danskernes bankkonto hver måned. Et beløb der primært skal bruges til forbrug.

Forestil dig en verden, hvor du hver måned får 1.000 kroner sat ind på din konto. Penge der er skattefrie, og penge som du kan bruge til lige det, som du har lyst til.

Det er selvfølgelig ikke noget, der er aktuelt lige nu, men står det til vicedirektør i erhvervsorganisationen SMVdanmark, Jakob Brandt, så bør det blive en realitet.

Læs også

Fleggaard lukker grænsebutik ned

Han fortæller nemlig i en pressemeddelelse, at danskerne hver måned burde få 1.000 skattefrie kroner indbetalt på deres NemKonto, som de frit kan bruge løs af. Pengene skal komme fra det offentlige, og det skal vare ved indtil krisen er overstået.

Ifølge Jakob Brandt vil det cirka koste den danske stat 50 til 60 milliarder kroner over et år, men der skulle også være en stor gevinst ved det.

Vil hjælpe Danmarks økonomi

I pressemeddelelsen skriver SMVdanmark nemlig, at da staten tilbage i 2009 frigav de såkaldte SP-midler, så blev cirka 60 procent af disse penge brugt på forbrug. Derfor forventer SMVdanmark, at danskere der vil få 1.000 kroner ekstra om måneden, vil bruge pengene, og det kan sætte skub i danske virksomheder og den danske økonomi.

“Virksomhederne er blevet genåbnet, men mange af dem til markant færre kunder end før krisen. Hvis vi skal undgå fyringer og lukninger af virksomhederne, så er det bydende nødvendigt, at vi igen får gang i hjulene rundt omkring landet,” fortæller Jakob Brandt.

I løbet af de seneste par måneder, er der kommet mange forslag til, hvordan man kan boostet den danske økonomi. Et af forslagene lyder blandt andet på, at danskerne skal have mulighed for at trække oplevelser, restaurantbesøg og overnatninger fra i Skat.

Læs også

Forbud på vej i Danmark

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip