Forbud på vej i Danmark

Foto: Shutterstock.com

Regeringen arbejder i øjeblikket på et forbud, som kommer til at gælde for unge under 18 år.

I løbet af de seneste par måneder har regeringen flere gange udstedt forbud i forbindelse med coronavirussen. Det forbud regeringen har kig på i øjeblikket, har dog intet med coronavirussen at gøre.

I stedet handler det om, at regeringen vil forbyde religiøse vielser af mindreårige, og samtidig skærpe straffen for at holde personer i ægteskab mod deres egen vilje.

Læs også

Danskere opfordres til at gå i karantæne

Med andre ord skal det være strafbart at foretage en religiøs vielse med en person, der er under 18 år. Det er uanset om der er samtykke eller ej.

“Vi må ikke være naive. Tvangsægteskaber eksisterer i Danmark. Vi hører desværre jævnligt om kvinder, der fastholdes i religiøse ægteskaber mod deres vilje,” fortæller integrationsminister Mattias Tesfaye i en pressemeddelelse.

Skal kunne udvises

Det er på forhånd ikke muligt at blive borgerligt viet i Danmark, hvis man er under 18 år, men til gengæld er det tilladt med de religiøse vielser.

Regeringen ønsker, at et brud på loven skal koste op mod to års fængsel. Derudover så skal det også være muligt at udvise en eller flere personer i forbindelse med særlige tilfælde.

“Kvinder, som gerne vil være en del af Danmark, bliver forhindret i det af deres familier og omgangskreds. Det er vores medborgere, der står midt i en frihedskamp og har brug for mere opbakning fra Christiansborg,” lyder det fra ministeren.

Hvad er din holdning til, at religiøse vielser skal forbydes for folk under 18 år?

Læs også

Fie Laursen trækker sig tilbage

 

 

Dagens Gossip