100.000 husstande mister tv-signalet: Sådan får du det igen

På onsdag kan du blive mødt af et manglende tv-signal, når du tænder op for dit tv. Det er der en god grund til, og heldigvis er der også en mulighed for at få dine tv-kanaler tilbage igen.

Når du på onsdag kommer hjem fra dit studie eller dit arbejde, smider dig på sofaen og tænder på fjernsynet, så skal du ikke blive overrasket over, at der er fuldkommen sort skærm.

Det skyldes ikke, at du har glemt at betale din regning, eller at der er nogle, der er kommet til at skære et forkert kabel over.

Læs også

Utroligt billede af kvinde der føder, viser knogler blive skubbet gennem hendes ryg

Det skyldes i stedet, at der skal foretages en oprydning af frekvensbåndet, så der er plads til mobiltelefoni, hvilket er en beslutning som politikerne har taget.

Kommer det til at gå ud over dig?

Er du kunde hos Boxer, eller har du DR-kanaler, så kan det meget vel være dig, det går ud over. Hos Ekstra Bladet skriver de, at det vil ske hos 70.000 Boxer-kunder, og derudover skulle det også ske ved cirka 35.000 husstande, der modtager DRs kanaler vi en tv-antenne.

Dermed er det lidt over 100.000 husstande, der står til at miste deres tv-signal i ganske mange timer.

Det er anslået, at signalet bliver afbrudt allerede ved midnat til onsdag den 9. oktober, og det kommer først tilbage omkring klokken 14.

Læs også

Kvindes fantastisk tip går viralt: Sådan undgår du edderkopper i dit hjem

Selv når tv-signalet er tilbage igen, vil du ikke kunne begynde at se tv lige med det samme. Boxer har skrevet til deres kunder, at det vil kræve, at man laver en kanalsøgning, før man har kanalerne på plads og dermed kan begynde at se tv igen.

I første omgang er det de Boxer-kunder, der bor på Sjælland og Lolland-Falster, der kan se frem til en helt sort skærm, mens Boxer-kunder fra Jylland vil opleve det manglende signal senere på året.

Sådan får du kanalerne igen

Hvis du er blandt de personer, der mister tv-signalet, så skal du ikke være urolig. Det er ganske let at få dem igen.

For det første venter du til, at klokken har passeret 14.00 onsdag den 9. oktober. Derefter tænder du dit tv, trykker på menu-knappen på din fjernbetjening, og derefter finder du det sted i indstillingerne, hvor du kan søge efter kanaler.

Her laver du blot en automatisk kanalsøgning ,og så vil du have alle dine kanaler tilbage igen.

Læs også

Luksusfælden: Slik og junkfood for 66.000 kroner. Sådan går det dem nu

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip