16-årig begik vold og røveri: Nu er hele familien smidt ud af deres lejlighed

Motalavej i Korsør er på regeringens ghettoliste.

En familie på fem er blevet smidt ud af den lejlighed, som de har boet i siden 1998, fordi den ældste søn har begået kriminalitet.

Et forældrepar med tre hjemmeboende børn på 13, 15 og 17 år skal senest 1. juli være ude af deres lejlighed på Motalavej i Korsør.

Årsagen er, at familiens ældste søn er blevet idømt et års fængsel for vold og røveri, som han begik i marts sidste år, da han var 16 år gammel. 

En enig boligret bestående af en dommer og to domsmænd har besluttet, at BoligKorsør på grund af dommen har ret til at smide familien ud af deres lejlighed. Det skriver Sjællandske.

Familien har boet i lejligheden i 20 år, og forsvareren Stella Nyborg forsøgte at overbevise dommeren om, at der ikke før eller efter marts 2017, hvor drengen begik kriminalitet, har været problemer med familien. 

Men selvom familiens forsvarer kæmpede og fortalte, at familien ikke på nogen måder skaber utryghed i nabolaget, blev det vedtaget, at BoligKorsør har ret til at opsige lejemålet. 

Læs også

11-årig pige voldtaget af seks mænd: Nu har hun født en datter

- Hele deres liv er dette lejemål, hvor alle børnene er vokset op, siger Stella Nyborg til Sjællandske.

Hun mener, at boligrettens reaktion er rent principiel, og man ikke har sat sig ind i familiens situation.  

Men ifølge Brian Pihl Rasmussen, der er advokat for BoligKorsør, er det ikke en undskyldning, at familien ikke har begået kriminalitet før. Han påpeger over for Sjællandske, at man ikke kan 'spare op' til at gå begå kriminalitet og så få mildere straf på den måde.

Motalavej i Korsør er på regeringens ghettoliste. Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

BoligKorsørs formand Ebbe Jens Ahlgren er glad for afgørelsen:

- Jeg er glad for, at vi nu har rettens ord for, at vi kan opsige kriminelle lejere, selv om sagen har taget så lang tid. Det er et godt signal om, hvilke sanktioner vi må bruge for at skabe tryghed i vores boligafdelinger, siger han til Sjællandske.

Laura undrede sig over datters blå mærker: Da hun tjekkede på nettet, opdagede hun den grufulde sandhed

 

Dagens Gossip