2 milliarder blev afsat til ældreplejen: Så lidt har skatteborgerne fået for pengene

Foto: Shutterstock

Den danske ældrepleje skriger på flere hænder, og det kan to milliarder ekstra kroner tilsyneladende ikke gøre meget ved.

Det er efterhånden ikke en nyhed, at sundhedsvæsenet og ældreplejen i Danmark er presset og blandt andet har akut brug for flere såkaldte varme hænder. 

Sygeplejerskerne og SOSU'erne løber så stærkt de kan, men det er stadigvæk ikke hurtigt nok, og blandt andet Danmarks plejehjem og hjemmeplejen har derfor brug for flere ansatte.

Læs også

Utroligt dyr spottet i Danmark: Kun anden gang i historien

Allerede i 2018 var det et kendt problem, og den daværende VLAK-regering afsatte derfor to milliarder kroner til ældreplejen, som skulle tilføres i form af 500 millioner kroner om året de næste fire år. 

Meningen var, at pengene skulle bruges på at oprette flere fuldtidsstillinger i ældreplejen, men det har ifølge et nyt notat ikke hjulpet særlig meget. 

Det skriver Fagbladet FOA

Antallet af fuldtidsansatte på landsplan er nemlig ifølge notatet kun steget med omkring tre procentpoint, mens en aktindsigt, som FOA har fået, viser, at fremgangen reelt set kun er på knap to procentpoint. 

Ifølge FOA er det på trods af, at samtlige kommuner i Danmark har fået en bid af de to milliarder kroner. 

Notatet fremhæver, at 61 kommuner i dag har en strategi for, hvordan de vil skaffe flere fuldtidsansatte, hvilket kun 28 kommuner havde i 2018, men FOA ser med kritiske øjne på, hvad skatteborgerne har fået for de mange penge. 

Antallet af fuldtidsmedarbejdere i ældreplejen er for eksempel faldet i hele 25 af Danmarks 98 kommuner siden 2018; trods fokus på området og økonomisk støtte.

Læs også

Mette Frederiksen melder ud: Denne gruppe skal have mere i løn

 

 

 

 

Dagens Gossip