Mette Frederiksen melder ud: Denne gruppe skal have mere i løn

Foto: Shutterstock

Statsministeren kommer forud for Socialdemokratiets årsmøde med et forslag, der skal sikre flere varme hænder i fremtiden.

Selvom der ikke officielt er udskrevet valg, så er der lige nu en meget tydelig præ-valgkamp på Christiansborg. Flere partier er ude med 2030-planer, nye løfter og generelt politiske initiativer.

Statsminister Mette Frederiksen har for eksempel udtalt, at nogle af offentligt ansatte skal have mere i løn. Hvem det drejer sig om, har ikke været til at svar på.

Læs også

Her tager teenager en selfie med vennens schæferhund: Det fortryder hun øjeblikket efter

Det er man dog kommet en lille smule nærmere nu, for forud for Socialdemokratiets årsmøde i Aalborg denne weekend, kommer Mette Frederiksen med et forslag om at give løn til folk, der uddanner sig til social- og sundhedshjælper eller assistent.

SOSU'erne skal altså ikke have SU helt så længe, som de får det i dag, står det til statsministeren og hendes parti:

- Det er først og fremmest for at sikre, at vi får uddannet nogle flere SOSU-hjælpere. Det har vores ældre og folk i psykiatrien behov for. Vi har også behov for samtidigt at sende mere anerkendelse som samfund. Vi kan ikke undvære SOSU’erne. Det er dem, der passer på os, når vi skal herfra, og når vi er syge. Og derfor det her forslag, fortæller Mette Frederiksen ifølge DR.

Helt konkret vil regeringen ændre i SOSU-elevernes indkomst under grundforløbets anden del, som også kaldes grundforløb.

Frem mod 2030 ser det lige nu ud til, at der kan mangle helt op til 16.000 SOSU-assistenter, hvorfor dette forslag er regeringens tiltag.

- Nogle af dem, der hver dag står op og går på arbejde på sygehuse og på plejehjem oplever at løbe for stærkt. Det er ikke godt for vores ældre, de syge eller vores medarbejdere, siger statsministeren.

Læs også

Prins William med trist afsløring

 

Dagens Gossip