210.600 kroner har hver dansker i gennemsnit stående på bankkontoen

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

I gennemsnit står der 210.600 kroner på danskernes konto. Det meddeler Nationalbanken i dag.

I løbet af de seneste par måneder har det ikke været nær så let for danskerne at bruge de penge, de har haft til rådighed på deres bankkonto. Mange butikker, restauranter, cafeer og kulturelle områder har haft lukket, og samtidig har danskerne fået penge tilbage i Skat.

Det betyder, at danskernes husholdningskonti i de danske banker er vokset helt enormt. Præcist er de vokset med 22.7 milliarder kroner i april. Det viser tal fra Nationalbanken i dag, som Ritzau har taget et kig på.

Læs også

1.000 kroner til alle danskere hver måned

Det beløb svarer til, at danskerne i gennemsnit har fået 4.900 kroner mere end på deres bankkonto, end de havde måneden forinden.

Ifølge disse tal stod der ved udgangen af sidste måned hele 983 milliarder kroner på danskernes indlånskonti i bankerne, og det viser, at danskerne i gennemsnit har mange penge til rådighed på deres konto.

Ifølge Dansk Erhverv svarer det til, at danskerne i gennemsnit har 210.600 kroner stående på deres konto. Hvis du undrer dig over, at der ikke står det beløb på din konto, så skyldes det naturligvis, at det er et gennemsnit, og derfor er beløbet ikke ligeligt fordelt.

4.900 kroner mere på en måned

Selvom en stigning på 22.7 milliarder lyder af meget, så havde de hos Arbejdernes Landsbank forventet en større stigning.

“Vi havde faktisk forventet, at indlånet ville stige med mere. For det første havde danskerne fået overskydende skat tilbage i april. Det plejer at trække indlånet markant op”, siger han til Ritzau. og fortsætter:

“Dertil har Danmark været lukket ned i april. Barer, restauranter og så videre har ikke haft mulighed for at holde åben. Danskerne har simpelthen ikke haft mulighed for at bruge de penge, de har,” fortæller han til mediet.

Har du brugt færre penge under coronakrisen end du plejer?

Læs også

Fleggaard lukker grænsebutik ned

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip