300.000 danskere kan se frem til ekstraregning

Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Over en kvart million danskere kan se frem til en ekstraregning inden længe. Årsagen skyldes corona og blæsevejr.

Corona har på mange måder været en dyr fornøjelse for danskerne. Der er mange, der har mistet deres virksomhed eller job, og huspriserne er for første gang i mange år faldet betydeligt.

Elregningen i de danske hjem er også steget hos de fleste i løbet af de seneste par måneder, og det skyldes naturligvis, at langt flere har været hjemsendt fra både skole og arbejde, og så er de elektroniske udstyr blevet brugt lidt hyppigere.

Læs også

1.000 kroner til alle danskere hver måned

Det er dog et helt andet sted, at man skal finde årsagen til, at at omkring 300.000 danskere får en ekstraregning, det skyldes nemlig prisen på varmen.

Prisen stiger på grund af corona

Det er Aarhus Stiftstidende der i en artikel kan skrive, at varmeregningen for omkring 300.000 danskere i Aarhus vil stige med syv procent.

Den helt præcise årsag til stigningen skyldes blæsevejr og coronavirus. På grund af den kraftige blæst, der har hærget gennem længere tid, har vindmøllerne i Aarhus produceret mere el. Det betyder, at elpriserne er faldet.

Desværre så er det samlede elforbrug i Danmark faldet, da der ikke bruges strøm på arbejdspladser og lignende, og det har gjort at efterspørgslen på energimarkedet er faldet.

Producenterne af el har derfor ikke fået den indtægt i løbet af de seneste par måneder, som de havde forventet, og det kommer til at gå ud over varmen.

Det er nemlig elprisen, der bestemmer prisen for fjernvarme, så desto lavere prisen er på el, desto varmere bliver prisen på fjernvarme.

“Vi har i godt 10 år næsten vænnet os til at sætte prisen ned, når vi nåede halvvejs ind i året. I år er vi så nødt til at hæve prisen med omkring syv procent i resten af 2020,” fortæller direktør for AffaldVarme Aarhus, Bjarne Munk Jensen til Aarhus Stiftstidende.

Det meldes ud, at prisen kommer til at stige pr. 1. juni.

Læs også

Danskere opfordres til at gå i karantæne

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip