Danskere opfordres til at gå i karantæne

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Det er længe siden, at danskerne sidst er blevet opfordret til at gå i karantæne, men nu lyder det igen på 14 dages hjemmekarantæne, hvis man har valgt at tage en afstikker ud af landet.

Hvis ikke man har udvist symptomer på coronasmitte, så er der ingen grund til at gå i karantæne.

Hjemmekarantæne har der ikke været talt meget om i løbet af den seneste måneds tid, men nu bliver det bragt på banen igen.

Læs også

Forlod 4-årig datter på gaden: Nægtede at tage hende tilbage igen

Denne gang kommer det fra Erik Brøgger Rasmussen, der er direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet.

Han opfordrer danskere til at gå i karantæne, hvis de har været et smut i Sverige.

Det har nemlig været sådan, at der i løbet af de seneste par dage, har været mange danskere, der har valfartet fra Sverige til Danmark. I søndags var der således kø over Øresund, da mange danskere var på vej hjem fra Sverige eller Bornholm.

Udenrigsministeriet opfordrer dog fortsat ikke til, at man som dansker rejser ud af landet medmindre det er nødvendigt. Hvis man endelig gør, så opfordrer de til, at man tager 14 dages hjemmekarantæne, når man kommer hjem igen. Det fortæller han til det svenske medie Sydsvenskan.

Opfordringen til hjemmekarantæne gælder dog ikke, hvis man blot har været i transit fra Bornholm.

Sverige pludselig hårdt ramt

Mens mange lande begyndte at lukke ned, valgte man i Sverige at fortsætte som var intet hændt. Længe så det ud til at være en god ide, men pludselig begyndte det at ramme svenskerne.

I torsdags udgav University of Oxford tal der viste, at Sverige har indtaget førstepladsen over det land, der har flest corona-dødsfald per en million indbyggere.

Det er særligt i løbet af de seneste uger, at det er begyndt at stige i Sverige. Fra 1. til 9. maj lå Sverige på en fjerde-femteplads, mens de få uger efter steg til en førsteplads.

Læs også

Lille dreng mistede kontrollen over sin cykel: Så skete det værst tænkelige

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip