40.000 danskere risikerer at stå uden tv og internet fra d. 1. december

Skrevet af Mathias Madsen

24/10/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Titusindvis af danskere skal måske slutte 2022 af uden hverken tv eller internet.

Mest læste i dag

Stofa-kunder i og omkring Aarhus risikerer at stå uden både tv og internet, når kalenderen viser d. 1. december 2022. 

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Årsagen er, at Antenneforeningen Aarhus (AFAA) grundet en gammel forkøbsret overtager driften, og at Stofa derfor bliver 'opsagt'. 

"Stofa har det seneste stykke tid arbejdet hårdt på at finde en løsning, der fortsat kan sikre kunderne i og omkring Aarhus adgang til selskabets tv og internet," lyder det i pressemeddelelsen, som fortsætter:

"En voldgiftssag mellem Stofa og AFAA har resulteret i, at AFAA har besluttet at købe nettet i og omkring Aarhus. Det har de mulighed for, da der i kontrakten er en forkøbsret tilbage fra 1978, som de har ønsket at benytte. [...] overdragelsen sker pr. 1. december. Det betyder, at AFAA fra 1. december har fuld råderet over nettet og derfor også beslutter, hvem de ønsker at samarbejde med."

I pressemeddelelsen kan man videre læse, at "Stofa [...] i den forbindelse [har] præsenteret flere forskellige tilbud, der sikrer, at Stofa fortsat kan levere tv og internet til de berørte kunder," men at "AFAA har valgt, at Stofa ikke skal være en del af nettet fremadrettet."

"Vi har gjort alt for at sikre, at kunderne ikke bliver påvirket af AFAAs overtagelse af nettet. AFAA har ikke ønsket at lade os fortsætte som én af flere udbydere på nettet, og derfor bliver kunderne nu bragt i en situation, hvor de risikerer at stå uden tv og internet pr. 1. december. Det er vi virkelig kede af," lyder det fra Lise Bering, som er kommerciel direktør i Stofa. 

"De berørte kunder vil i løbet af den næste uges tid modtage enten et brev eller en mail fra Stofa, der beskriver, hvad de skal gøre, når forbindelsen lukker pr. 1. december," står der afslutningsvist i pressemeddelelsen, som kan læses i sin fulde længde ved at trykke her