60.000 danskere berørte: Dansk bank lukker ned

Skrevet af Henrik R

22/12/2020
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
60.000 danskere bliver ramt af nedlukning af bank i Danmark.

Dagens topnyheder

I skrivende stund skal 60.000 danskere overveje, hvor de gerne vil have opbevaret deres penge i fremtiden. Banken, BankNordik lukker nemlig i Danmark, og den bliver opkøbt af Spar Nord, der dermed overtager driften, hvis ikke kunderne, ønsker en anden bank.

I alt er der 11 filialer og 132 ansatte i den danske afdeling af BankNordik, men der er ikke udsigt til, at de ansatte kommer til at miste deres job. SPar Nord melder nemlig ud i en meddelelse til fondsbørsen, at de planlægger at fastholde alle 11 filialer, hvor de allerede er i dag.

Hvis der ligger en Spar Nord og en BankNordik i samme område, er der dog en sandsynlighed for, at de vil blive smeltet sammen.

Spar Nord kommer til at skulle betale den bogførte værdi af BankNordiks forretning i Danmark, og dertil skal de punge ud med en ekstrabetaling på 255 millioner kroner.

Handlen er endnu ikke helt på plads, da den skal godkendes af Finanstilsynet og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Dette forventes at være på plads omkring 1. marts i 2021.

Det meldes ikke ud, om nuværende kunder af BankNordik skal tage stilling til noget som helst, eller om de automatisk bliver ført over - og bliver kunder - i Spar Nord.