Åbner op bag kulissen: Disse unikke detaljer siger alt om Jonas Vingegaard

Skrevet af Emil Martesen

28/02/2024
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Det belgiske stortalent åbner op bag kulissen.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard tog i torsdags hul på den nye sæson.

Og det var ikke hvilken som helst start for den ydmyge Glyngøre-dreng, der satte alle konkurrenterne til vægs og kunne lade sig hylde som vinder af O Gran Camiño.

Men det var bestemt ikke kun hans gode figur i cykelsadlen, der stjal alle overskrifterne i kølvandet på den store triumf.

Jonas Vingegaard blev nemlig hyldet som en eksemplarisk læremester af det nye stortalent på Team Visma - Lease a Bike, Cian Uijtdebroeks.

Under løbet O Gran Camiño viste den danske cykelstjerne prøver på sin evne til at guide og inspirere holdkammerater, især 21-årige Uijtdebroeks, der deltog i sit første løb sammen med den danske kaptajn.

Og den belgiske rytter lægger heller ikke skjul på, at han er meget beundret over Jonas Vingegaards tilgang til både forberedelse og udførelse af løb:

"Jeg er primært opmærksom på hans rutiner", siger den belgiske rytter til Wielerflits om Jonas Vingegaard, og fortsætter:

"Hvordan han forbereder sig til en tidskørsel, til etaper, hvor meget han går op i sin træning. Jeg synes, han er den bedste læremester og den bedste Grand Tour-rytter i øjeblikket. Det kan jeg lære meget af", siger Cian Uijtdebroeks.

Tidligere har Jonas Vingegaard dog mødt kritik for sine lederegenskaber, men under O Gran Camiño har han bevist sine kritikere forkerte.

Og det falder også i god jord hos Visma-sportsdirektør Frans Maassen, der har været imponeret over Jonas Vingegaards lederskab:

"Vingegaards evne til at forblive rolig er noget af det vigtigste, som Cian kan tage til sig i forhold til at tage de næste skridt. Han er ekstrem motiveret, men nogle gange ville det være godt for ham at skrue tempoet lidt ned, forklarer sportsdirektøren", lød det fra Frans Maassen til Ekstra Bladet.