Det fandt sted for 5 måneder siden: Trist nyt for Jonas Vingegaards holdkammerater

Skrevet af Emil Martesen

14 uger siden

|

08/02/2024
Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Det fandt sted for fem måneder siden, men ...

Dagens topnyheder

Det er ikke kun sejrens sødme og ærens medaljer, der tæller, når cykelrytterne gør god figur på landevejen.

Men det er hvad den belgiske stjerne Wout van Aert og hans holdkammerat, Olav Kooij, har måtte tage til takke med.

En række stjerner fra Jonas Vingegaards mandskab, Visma-Lease a Bike, herunder den belgiske superstjerne Wout van Aert og hans holdkammerat Olav Kooij, har nemlig måtte vente på præmiepengene fra Tour of Britain.

Det er vel og mærke lang tid efter de krydsede målstregen i overbevisende stil - nærmere bestemt fem måneder - efter deres imponerende præstationer.

De to ryttere satte alt til vægs i cykelløbet, hvor Olav Kooij dominerede de første fire etaper og Wout van Aert tog den samlede sejr.

Men samlede præmiepulje på 843.000 kroner venter de stadig på at modtage.

Det skriver Cyclingnews.

Eventselskabet SweetSpot, der stod bag arrangementet af Tour of Britain, er nu i likvidation, hvilket har efterladt rytterne i en pengepræmietåge.

SweetSpot havde en aftale om at arrangere løbet frem til 2029, men blev opsagt af Storbritanniens cykelforbund efter angiveligt ikke at have betalt en anden regning på 6,1 millioner kroner i løbslicensgebyrer.

Adam Hansen, formand for rytternes fagforening, understreger dog, at der stadig er håb for Jonas Vingegaards holdkammerater om at få deres velfortjente præmiepenge.

Ifølge UCI-reglerne vil det nationale forbund blive nødt til at dække de tidligere arrangørers gæld, hvis der ikke er tilstrækkelige midler tilbage efter likvidationsprocessen.