Åh nej! Nu stiger prisen på øl med raketfart

Foto: Polfoto/Jens Panduro

Produktionsproblemer for en lang række bryggerier har gjort, at prisen på øl vil stige dramatisk de næste halve år.

Nu du har læst denne artikel, gør du klogt i at pakke telefon, computer eller tablet væk, styrte ned i dit lokale supermarked og købe så mange øl, du kan bære.

Prisen på øl vil nemlig komme til at stige drastisk over de næste måneder. Det skriver Finans.dk.

De dårlige nyheder for ølentusiaster verden over skyldes den rekordvarme sommer, som har ramt hele kloden i år. De tårnhøje varmegrader har nemlig svedet markederne af og dermed delvist ødelagt høsten af både byg og andre kornsorter, der traditionelt bruges til brygning af øl.

Læs også

Har du en iPhone? Så bør du gøre dette i dag

Prisen på byg er derfor steget med næsten 40 procent i forhold til sidste år, og det betyder, at produktionsomkostningerne nu vil stige for bryggerierne.

Ifølge en analyse fra investeringsbanken Berenberg, kan selv bryggeri-mastodonter som Carlsberg og Heineken se frem til en stigning i omkostningerne på omkring 16 procent.

Af samme grund vil den øl, du bestiller på en bar, køber i kiosken eller hjembringer fra supermarkedernes hylder, også stige i pris over de kommende seks måneder.

Læs også

Pas på denne konkurrence: Mere end 8.000 danskere er allerede gået i fælden

Er man eksempelvis glad for en iskold fadøl, kan der fremover forventes en prisstigning på 16 procent for en velskænket fadbamse.

Alene i Storbritannien, hvor en klassisk ‘pint’ - altså en fadøl - har en gennemsnitlig pris på 30 kroner, vil den fremover forventes at koste 35 kroner i løbet af de næste seks måneder.

Hos Carlsberg medgiver man, at de stigende priser på råvarer er et stort problem, men man vil endnu ikke kvantificere kommende prisstigninger.

 

Dagens Gossip