Pas på denne konkurrence: Mere end 8.000 danskere er allerede gået i fælden

Shutterstock

En overbevisende - men falsk - Facebook-konkurrence lover gratis Apple-produkter væk. Indtil videre er flere tusind danskere hoppet i med begge ben.

På trods af et stadigt øget fokus på netsvindel og falske konkurrencer på nettet har udspekulerede svindlere fortsat held med at narre adskillige danskere gennem fup-annoncering - især på Facebook.

Senest har ukendte svindlere udgivet sig for at være Humac Danmark ved at oprette en fødselsdagskonkurrence på Facebook, hvor man har mulighed for at vinde både iPhones, AirPods og Apple Watches. Det skriver BT.

Svindelerne har endda oprettet en Facebook-side under navnet Humac, så man skal tro, at det er den officielle Humac-side, der udlover Apple-produkterne.

Læs også

Kvinde død efter vold på hotelværelse: Kæresten er fængslet

Både Facebook-siden og selve konkurrencen virker særdelses ægte bortset fra, at svindelerne har kaldt deres side Humac og ikke Humac Danmark.

Denne lille detalje har adskillige danskere dog overset, og det har gjort, at hele 15.000 personer har kommenteret Facebook-konkurrencen, ligesom 8.000 personer har delt opslaget i håb om at vinde de eftertragtede produkter.

Det er dog ikke selve konkurrence, men et super-tilbud, som kan ende med at blive en dyr fornøjelse for de mange håbefulde Apple-entusiaster.

Læs også

65-årig kvinde fik sit livs chok: Blev skrækslagen, da hun så, hvad der lå i hendes kolonihave

For i en kommentar til konkurrence-opslaget har de falske Humac-svindlere selv skrevet en besked, hvori man takker for de mange deltagere og gør opmærksom på, at der derfor udloves 10 iPhones til den nette sum af bare ni kroner.

Alt man skal gøre er at trykke på et link, hvor man efterfølgende skal udfylde en række oplysninger - deriblandt kontooplysninger. På den måde har svindlerne lige pludselig fået nogle lidt for personlige informationer ud af én.

Mandag har Humac Danmark dog selv skrevet et opslag på Facebook, hvor man gør opmærksom på den falske side samt den udspekulerede fup-konkurrence.

Læs også

Nyt i Emilie Meng-sagen: Politiet gen-undersøger sø

- Hen over weekenden er vi blevet gjort opmærksom på, at der her på facebook, er blevet oprettet en falsk side der gør brug af Humac’s navn, samt virksomhedsinformationer. Denne side har intet med Humac Danmark at gøre og vi tager afstand fra alt, hvad siden offentliggøre, skriver Humac Danmark i opslaget og fortsætter:

- Vi vil på det kraftigste anbefale, ikke at klikke på disse opslag, samt videregive jeres personlige- eller bankoplysninger. Siden er allerede anmeldt til Facebook og vi anbefaler vores kunder at gøre det samme.

Læs også

Helbredstillæg - Som folkepensionist kan du søge helbredstillæg og personligt tillæg. Vi har samlet alle informationer her og i overskueligt skema, samt alle satser og regler for at få udbetalt helbredstillægget. 

Adjektiver - (tillægsord) siger noget om egenskaber ved ting og levende væsener. Adjektiver lægger sig til substantiver (navneord) og (pronominer) og beskriver personer og ting. Her finder du flere skematiske oversigter med regler og eksempler.

SU satser - Der er to typer af uddannelse, som du kan få SU til. Se SU satser for både hjemmeboende og udeboende i Danmark.

 

Dagens Gossip