Advarer borgerne: Der er falske corona-sms’er i omløb

Foto: Shutterstock.com

De seneste dage har flere borgere oplevet at få falske SMS-beskeder fra TestCenter Danmark. Her forsøger ukendte afsendere at franarre dem personlige oplysninger.

”Der er tale om såkaldte smishing-beskeder, hvor nogen udgiver sig for at være Testcenter Danmark (TCDK). Formålet er at franarre folk personlige oplysninger”, siger faglig direktør for TCDK Anne-Marie Vangsted.

Læs også

DR-vært smider alt tøjet

I løbet af weekenden har flere borgere henvendt sig til TestCenter Danmark (TCDK), fordi de har fået falske SMS-beskeder fra TCDK.

Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse. 

Invitationer til tests sker altid via E-boks eller brev

Hvis man bliver inviteret til få taget en COVID-19-antistofprøve eller COVID-19-virus prøve, så sker det altid via ens e-boks eller et fysisk brev, oplyser SSI.

”Derfor vil vi gerne opfordre borgerne til at være ekstra opmærksomme. De  skal ikke reagere på sms-beskeder, hvor de bliver bedt om at uploade et billede af nøglekortet til deres NemID eller bestille en COVID-19 test.”

På samme måde kan svaret på prøverne kun aflæses på ens personlige profil på www.sundhed.dk eller ved, at man kontakter sin egen læge. Er virusprøven positiv – altså, har man COVID-19-virus i kroppen – vil man desuden blive ringet op af Styrelsen for Patienssikkerhed.

Læs også

Lige nu: Tre ugers feriepenge er på vej til danskerne

 

 

 

Dagens Gossip