Advarsel: Farligt hundemad solgt i Danmark

Foto: Shutterstock.com

Hvis du har købt og fodret din hund med hundefoder fra Hill's Pet Nutrition, så skal du holde meget øje med din hund. Hundefoderet er nemlig blevet tilbagekaldt, da det kan være meget farligt for hunde.

Hvis du plejer at fodre din hund med hundefoder fra producenten, Hill’s Pet Nutrition, så skal du skynde dig at kigge på, om du har fået en af de dårlige rationer. Producenten tilbagekalder nemlig store dele af deres hundemad, da der er forhøjede mængder D-vitamin i det, og det kan være meget farligt for hunden.

Hvis hunde bliver ramt af D-vitaminforgiftning, vil de kunne opleve symptomer som nedsat appetit, vægttab, øget tørst, savl og vandladning. I værste tilfælde kan det lede til nyresvigt og døden.

Hundefoderet er blevet solgt hos dyreklinikker i hele Danmark, og Fødevarestyrelsen opfordrer til, at man kontakter sin dyrlæge, hvis man har givet sin hund vådfoder fra Hill’s Pet Nutrition.

”Hunde kan udvise symptomer som opkast, nedsat appetit, øget tørst, øget vandladning, øget savlen samt vægttab. D-vitamin kan, ved meget høje indtagne mængder, medføre alvorlige helbredsproblemer hos hunde, heriblandt nyresvigt,” lyder det på producentens hjemmeside.

Læs også

FØJ: Kinderæg med ulækker overraskelse

Disse typer hundefoder er ramt

Det er fem typer af hundefoder fra Hill’s Pet Nutrition, som indeholder forhøjede mængder D-vitamin. De produkter der er tale om, er følgende fem:

Hill's Prescription Diet Canine k/d 370 g
Hill's Prescription Diet Canine i/d 360 g
Hill's Prescription Diet Canine z/d 12 x 370 gHill's Science Plan Canine Mature Adult Chicken 370 g
Hill's® Prescription Diet® z/d® Canine 12x370g case

Hill’s Pet Nutrition blev i første omgang gjort opmærksomme på problemet, da de blev kontaktet af en kunde i USA, hvis hund havde fået for meget D-vitamin. Det er dermed ikke kun de forsendelser, som Hill’s har sendt ud til Danmark, hvor der er fejl i sendingen, det er deres sendinger til hele verden.

I første omgang var det blot det nederste af produkterne, altså Hill's® Prescription Diet® z/d® Canine 12x370g case, der var blevet tilbagekaldt. Dette skete tilbage i februar. Den 21. marts tilføjede Hill’s Petr Nutrition så yderligere fire produkter.

Læs også

Nyfødt pige fundet af borger – Politiet har brug for hjælp til at finde moren

 

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip