Advarsel: Klik ikke på denne mail

Foto: Shutterstock.com

Hvis der dumper en mail ind fra Nets i løbet af de næste par dage, så bør du være ekstra opmærksom på, om denne mail ikke i virkeligheden kommer fra IT-kriminelle. Der advares nemlig mod falske emails i øjeblikket.

IT-kriminelle er på spil igen, og denne gang er det en vellignende mail fra Nets, som de forsøger at udnytte til at stjæle adgang til folks computer. Modtager du denne email fra ”nets”, så bør du altså ikke klikke på noget link i mailen, men i stedet sende den direkte i papirkurven.

Det er appen ’Mit Digitale Selvforsvar’ som Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden står bag, som er netop er gået ud for at advare mod de nye falske mails, hvor modtageren bliver bedt om at klikke på et link. Klikker man på det link, er der stor sandsynlighed for, at man vil få installeret en form for virus på sin computer, som vil give de it-kriminelle adgang.

Der er dog ikke noget skadeligt i at modtage eller åbne mailen, så længe man holder sig fra at klikke videre på det link, der er tilføjet i mailen.

En af de mails der netop sendes rundt, har følgende ordlyd:

”Kære.

Vi har sendt dig nogle e-mails, fordi vi ikke kan bekræfte dine faktureringsoplysninger, vi har brug for din hjælp til at løse et problem med din konto.
Hvis du vil fortsætte med at bruge vores tjenester, skal du opdatere dine faktureringsoplysninger indenfor de næste 24 timer.

Fortsæt med opdateringen ved at klikke på linket herunder og følg trinene for at fuldføre opdateringen.”

Herefter kan du klikke på linket ’Opdater nu’, inden de fortsætter en længere tale om, hvordan din sikkerhed er en vigtig prioritet for dem. Mailen er altså falsk, og du skal derfor ikke trykke på linket.

Sådan ser mailen ud fra Nets. Foto: Mit Digitale Selvforsvar

Sådan spotter du en falsk mail

IT-kriminelle er blevet langt bedre til at sende pålidelige mails ud, og derfor er der desværre mange danskere, der ender med at gå i fælden. Det kan koste dem meget private oplysninger og i værste fald adgang til deres bankkonti, hvor de kan få rippet alle deres penge.

Det er dog stadig svært for de kriminelle at lave helt perfekte mails, og derfor er der flere måder til, hvordan du kan spotte en falsk mail.

Kig på afsenderen

Hvis du har fået en mail fra Nets eller SKAT, så tag et kig på afsenderen. Ligner det en pålidelig mail, eller er den sendt fra en emailadresse der ser lidt fusket ud? Hvis du føler, at der er det mindste mistænkelige i mailadressen, så er det højst sandsynligt fup.

Beder de op personfølsomme oplysninger?

Du vil aldrig blive bedt om at udlevere personoplysninger, bankkonto- eller betalingskortoplysninger i en mailadresse. Ydermere vil der heller aldrig stå et beløb i de mails, som du modtager, så dem kan du hurtigt udelukke.

Skal du klikke på et link?

Du kan af og til blive bedt om at klikke på et link af SKAT eller andre instanser. Men du kan hurtigt se, hvor linket fører dig hen, hvis du holder musen henover det. Skal du eksempelvis klikke på et link fra SKAT, så bør linket føre dig ind til SKATS hjemmeside. Holder du musen over linket, og der står en helt anden adresse, så skynd dig at slet mailen.

Stavefejl og dårlig grammatik

Du kan være helt sikker på, at når der sendes mails ud fra SKAT eller andre offentlige instanser, så vil de altid have styr på deres grammatik og opsætningen af deres mail. Derfor bør du ikke stole på en email, som er fyldt med stavefejl, eller hvor deres grammatik ikke er i orden.

Starter de ikke med et stort bogstav efter et punktum, eller bruger de et komma til at starte en helt ny sætning, hvor der naturligt burde være et punktum, så bør du slette mailen.

Tænker du over disse ting, så er der god sandsynlighed for, at du ikke ender i fælden hos de IT-kriminelle.

Læs også

Så meget kan en pakke cigaretter snart komme til at koste

 

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip