Advarsel: Lidl udnyttes i svindelnummer

Foto: Mit Digitale Selvforsvar

Endnu en virksomhed bliver nu misbrugt af svindlere, der forsøger at lokke penge og informationer fra dig.

Det sker desværre lidt for ofte, at man modtage en sms eller en email, der lyder lidt for godt til at være sandt. Af og til er det dog svært at gennemskue, om afsenderen rent faktisk er fra en rigtig virksomhed, eller om det er fuskere, der udgiver sig for at være dem.

Nu er det supermarkedskæden Lidl, der er blevet ramt af svindlere. Der er nemlig blevet sendt fup-mails ud, som lader til at stamme fra Lidl, men det er desværre ikke tilfældet.

Læs også

Tilfreds med din årsopgørelse? Sådan kan du få endnu flere penge tilbage fra Skat

Derfor skal man altså undlade at klikke på mailen, hvis man modtager en email fra ‘Lidl’

Mailen der er sendt ud, fortæller, at du har vundet en konkurrence. Der er et flot lille Lidl-logo, så det er let at tro, at man har vundet. Derudover sender svindlerne også mailen direkte til dit navn, og det gør det lettere at hoppe i.

“Det er lidt forskelligt, hvordan en fup-mail ser ud, men i det her tilfælde bruger svindlerne mail-ejerens eget navn,” lyder det fra Ulla Malling, der er projektchef på Forbrugerrådet Tænk og Trygfondens app ‘Mit Digitale selvforsvar’.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar

Vil typisk have dine penge

I den nævnte mail fra ‘Lidl’ har modtageren vundet en iPhone, men ‘Lidl’ kræver, at man bekræfter sin identitet, og det gør man ved at klikke på det link, der er i mailen.

Klikker man på mailen, så vil de typisk bede om dine personlige informationer eller dine kontooplysninger. De fortæller ofte, at de skal bruge det for at trække et par kroner til fragten af iPhonen, men i stedet vil du enten få trukket et stort beløb, eller blive tilmeldt en abonnementstjeneste, som du betaler for hver måned.

I det ovenstående tilfælde fortæller Ulla Malling, at der er tale om, at svindlerne har udsendt en hel bunke emails, da der så er større sandsynlighed for, at en eller flere vil blive fanget i fælden.

Hvis man har klikket på linket og givet sine kortoplysninger, så bør man ringe til sin bank med det samme og få sit kort spærret.

Læs også

Politiet i målrettet indsats: Holder særligt øje med disse bilister

 

Dagens Gossip